Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 20:55, 23 kwi 2022

Nie ma szans wgłąb rabaty- obok rośnie 7-letnia rozplenica moudry, hortki, trzcinniki KF i przy płocie miskanty. A i werbena bedzie się panoszyć
Dziewczyny ZAWSZE mogę poszerzyć rabatę- za dwa trzy lata już mam zajęcie na wiosnę Trawy Ci u mnie pod dostatkiem

rabata jest poszerzona o 40 cm a drzewko będzie mniej więcej przed ta rozplenicą .
To zdjęcie już nieaktualne bo hortki przesadziłam

mrokasia 21:23, 23 kwi 2022

Eeee no, jak możesz bez problemu w przyszłości poszerzyć rabatę to nie ma tematu .
olciamanolcia 21:57, 23 kwi 2022

DariaB napisał(a)
Fajnie się wpasował w rabatę, podoba mi się w ogóle ładna ta rabata. Tulipany cudaśne. A kocimiętkę kupiłaś?

Tez myśle ze będzie dobrze- jak nie to przesadzę .
Tulipany dziękują rabata również
Odnośnie kocimietka - niestety nie było. W ogóle praktycznie słabe te targi , mnóstwo owocowych drzewek i krzewów , pelargonie , surfinie, szczepience iglakowe (- brrr) full lilii azjatyckich, etc. No i oczywiscie cudowne tarki i noże do warzyw, pajdy ze smalcem , oscypki ala Zakopane o balonikach na druciku , motylach drewnianych , konikach bujanych nie wspomnę
Ale za to klona mam za 80 PLN - w casto są po 248 nieco niższe i bez liści
olciamanolcia 21:59, 23 kwi 2022

mrokasia napisał(a)
Eeee no, jak możesz bez problemu w przyszłości poszerzyć rabatę to nie ma tematu .

olciamanolcia 22:00, 23 kwi 2022

Judith napisał(a)
Miejsce super . I na rabacie dobrze wyglada, i jeszcze tworzy czerwony punkt na osi miedzy domem i ogrodzeniem .

No się cieszę , że się widzi
olciamanolcia 10:15, 24 kwi 2022

Tu klonik z teraz
olciamanolcia 10:36, 24 kwi 2022

JJest i pissardi
Wiaan 11:22, 24 kwi 2022

Super klonik, pissardi masz już duże. Od lat o niej myślę, nawet miały być zamiast grabów, ale za dużo by było i za ciemno ale jedną mam miejscówkę
olciamanolcia 15:20, 24 kwi 2022

Moje pissardi maja już trzy lata. . Jak przekwitną podetnę je aby lekko się zagęściły

Za tło służy im ściana z choin sąsiada wiec wyglądają pięknie na tle tej zieleni- oczywiscie wtedy gdy już maja pełne liście

.
MartaCho 15:28, 24 kwi 2022

Takie tlo u sąsiada to ja rozumiem! Świetne te Pissardi są. Moja Kanzan jeszcze w pączkach- mamy komunię za dwa tygodnie, więc może jeszcze chwilę poczekać, żeby zabłysnąć właśnie wtedy