Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

Wiaan 22:16, 21 paź 2022

Czy za dnia czy nocą przychodzę tu z wielką ochotą
Magleska 18:17, 22 paź 2022

Justyna przepiękne jesienne fotki -masz przepiękny ogród z przyjemnością pospacerowałam
Agatorek 18:28, 22 paź 2022

Śliczny busz masz, cudo ❤️

Dzięki za fotkę itei
Roocika 19:24, 22 paź 2022

W ogrodzie przepięknie a z tym podświetleniem to wow!
olciamanolcia 17:53, 23 paź 2022

Marta, Aneta, Magda, Aga Asia bardzo mi miło. Fakt oświetlenie ogrodu daje bardzo dużo, o każdej porze roku. I już wiem ,ze rabata z hakuro potrzebuje jeszcze jednej lampki bo przez ten buszszsz światłu się ciężko przebić
olciamanolcia 18:00, 23 paź 2022

Dziś popracowałam -pogoda u nas piękna-ciepło, bardzo. Posadziłam tulipany EE-pod oknem w salonie 45 sztuk i w rabacie z hakruro 30. Mam już w tym miejscu sporo tulipanów wiec o ile nie zostaną pożarte będzie tulipanowy busz.
posadziłam trzcinniki brachytricha sztuk 4 (te od Mirki ) w rabatę brzozową-dwa obok brzóz i dwa przy hortensjach Wim's Red. i to już koniec moich tegorocznych prac ogrodowych związanych z dosadzaniem, wysadzaniem i przesadzaniem kalosze umyte, narzędzia schowane- zostawiłam tylko grabie do liści i....łopatę
Martka 18:12, 23 paź 2022

olciamanolcia napisał(a)
Martka to mój Atropurpureum jeszcze z liśćmi …

Dzięki, Justyś! Cudny on. Mój nie osiągnął takiego stanu i zastanawiam się, czy może przypadkiem nie mam jakiegoś innego bordowego klona? Za rok może poczerwienieje.

Jak to kaloszki sprzątnięte? W czym przechadzać się po pięknym i mokrym ogrodzie? W czym grabić? Moje kaloszki dopiero o tej porze roku czują, że żyją 
Rojodziejowa 18:42, 23 paź 2022

olciamanolcia napisał(a)
Dziś popracowałam -pogoda u nas piękna-ciepło, bardzo. Posadziłam tulipany EE-pod oknem w salonie 45 sztuk i w rabacie z hakruro 30. Mam już w tym miejscu sporo tulipanów wiec o ile nie zostaną pożarte będzie tulipanowy busz.
posadziłam trzcinniki brachytricha sztuk 4 (te od Mirki ) w rabatę brzozową-dwa obok brzóz i dwa przy hortensjach Wim's Red. i to już koniec moich tegorocznych prac ogrodowych związanych z dosadzaniem, wysadzaniem i przesadzaniem kalosze umyte, narzędzia schowane- zostawiłam tylko grabie do liści i....łopatę

O rety.. zazdroszczę takiego stanu zakończenia robót ogrodowych... przede mną jeszcze dużo roboty. Mam nadzieję, że skończę do końca tygodnia, ale będzie ciężko.
I jeszcze do tego masz pięknie, więc możesz siedzieć i się napawać
Basieksp 18:46, 23 paź 2022

Ale masz piękny klimat wieczorkiem no jestem pod wrażeniem, pięknie, nastrojowo
olciamanolcia 20:22, 23 paź 2022

Rojodziejowa napisał(a)

O rety.. zazdroszczę takiego stanu zakończenia robót ogrodowych... przede mną jeszcze dużo roboty. Mam nadzieję, że skończę do końca tygodnia, ale będzie ciężko.
I jeszcze do tego masz pięknie, więc możesz siedzieć i się napawać

A ja Tobie zazdroszczę , że nowe tworzysz : ) widziałam plan nasadzeń róż - będzie cukiereczek ❤️
No i wyzwanie - Twoja skarpa . Powiem Ci , że dziś tak sobie dumałem o mojej rabacie tam gdzie mam werbenę , że może tak by ją poszerzyć i horty dać… tzn przesadzić Mont Blanki z pasa Pissardi i powtykać tu i ówdzie ale jak się zdecyduje to może na przedwiośniu taki manewr wykonam