Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

edi75 16:31, 25 sie 2024

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Akurat kupiłam 1 szt. MrGoodbud na rozmnożenie, może dziś wieczorem trafi do gruntu.

Też muszę nabyć
Marcin89 17:54, 25 sie 2024

Juzia napisał(a)

Bezodmianowy cienia też Ci tak szybko nie da
Taki ból z ambrowcami... docelowo rosną za wielkie, ale jak chcesz żeby były od razu duże to zapomnij...chyba, że znajdziesz taki duży w sprzedaży i cię stać
Juzia wykrakałaś hihi Trafił się wyrośnięty i dość drogi. Nie wiem, czy mnie stać, ale on mi się tak podobał!

Małe nie są, 250 cm i 280 cm.
Marcin89 18:03, 25 sie 2024

Justyna, znowu pytanie o ambrowce. W jakiej odległości w linii prostej od domu masz pnie ambrowców?

Cały czas biję się z myślami, czy te drzewa zmieszczą mi się na front? Po mojej stronie jest więcej miejsca, wychodzi mi 6 m do rogu domu. Ale do podjazdu z kostki tylko 1,5 m. Mogę coś przesunąć.

Gorzej po stronie brata, tam jest ten wąski trawnik i pas 1 m na żywopłot (jak na foto powyżej, jakby co zdjęcie usunę). Korona będzie cięta - tu będzie trzeba się pilnować. Ale korzenie? Co jak zniszczą podjazd? W teorii na piasku pójdą w głąb, a nie szeroko i płytko jak na glinie.
Juzia 18:13, 25 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Juzia wykrakałaś hihi Trafił się wyrośnięty i dość drogi. Nie wiem, czy mnie stać, ale on mi się tak podobał!

Małe nie są, 250 cm i 280 cm.

WOW!
Ile taka przyjemność???
Marcin89 18:16, 25 sie 2024

Juzia, 190 PLNÓW
Juzia 18:48, 25 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Juzia, 190 PLNÓW

Eeee... to tanioszka!
olciamanolcia 08:24, 27 sie 2024

Wiolka5_7 napisał(a)
Ja wsadziłam rozchodniki MrGoodbud wiosną do donicy i chyba przelałam je i została mi 1 sadzonka taka mało wyględna
Dobrze, że je sobie rozmnożyłam

A mączniaka mam na wielu roślinach, brzozy mają grzyba i liście już lecą od jakiegoś czasu :-/

u mnie maczniak jest nawet na szałwii.
Brzozy nic sliwy nic nawet platany z pięknym liściem
olciamanolcia 08:24, 27 sie 2024

Marcin89 napisał(a)
Justyna, znowu pytanie o ambrowce. W jakiej odległości w linii prostej od domu masz pnie ambrowców?

Cały czas biję się z myślami, czy te drzewa zmieszczą mi się na front? Po mojej stronie jest więcej miejsca, wychodzi mi 6 m do rogu domu. Ale do podjazdu z kostki tylko 1,5 m. Mogę coś przesunąć.

Gorzej po stronie brata, tam jest ten wąski trawnik i pas 1 m na żywopłot (jak na foto powyżej, jakby co zdjęcie usunę). Korona będzie cięta - tu będzie trzeba się pilnować. Ale korzenie? Co jak zniszczą podjazd? W teorii na piasku pójdą w głąb, a nie szeroko i płytko jak na glinie.

odpowiedziałam u Ciebie
olciamanolcia 08:26, 27 sie 2024

anuska2507 napisał(a)

Ja mam kolumnowego dęba Green Pillar. Ładnie się przebarwia jesienią co tam wymyśliłaś?

A te rozchodniki ode mnie to odmiana Thunderhead. Co ciekawe mateczna sadzonka padła u mnie w drugim sezonie chyba właśnie z powodu grzyba. Dobrze, że zdążyłam ukorzenić, bo bym ich nie miała

Ten rozchodnik jest przesliczny
Jak będę remontować grabową rozsadzę go i dodam jeszcze do niego mr Goodbud-a :0
olciamanolcia 08:28, 27 sie 2024

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Schyłek lata w Twoim ogrodzie jest spektakularny. Cudownie to wygląda. Pełen zachwyt!

Dzieki Haniu
Fakt sierpniowo-wrzesniowy ogród mam chyba najbardziej atrakcyjny-rózowy