Moniko, obejrzałam Twój ogród od 2022 r. Sięgnęłam do kwitnienia rh i hortensji rok temu. Pięknie było. W tym roku również. Bardzo dużo masz odmian rh i ogrodówek. No i host też. Ta rabata bylinowa mnie również bardzo się podoba.
Alicja to prawda i dlatego warto je mieć w ogrodzie. Ten czerwony na 1 zdj to zakwitł u mojej mamy pod koniec sierpnia. Po przekwitnieniu muszę oddziabać dla siebie szczepkę tego ciemiernika bo on bardzo długo kwitnie
Basia przez rok czasu ogród trochę się zmienił po skończonych pracach brukarskich wygląda inaczej i lepiej ,kształty rabat te same bez zmian. Tamten rok był bardzo dobry dla rh i ogrodówek ale w tym roku bardzo mało ogrodówek zakwitło u mnie przez przymrozki pod koniec maja. Ja to jestem trochę takim kolekcjonerem lubie posiadać takie perełki w ogrodzie a hosty bardzo lubię tak jak i ciemierniki Rabata łukowa trwiasto- bylinowa to była moja pierwsza myśl żeby taką rabatę stworzyć w tym miejscu i w takim kształcie, tylko realizacja trochę się przeciągała z braku czasu,zdj z lata
I zdj z jesieni