Wiola to super że już zakwitł mój jest jeszcze w pąkach ale za to Ice N'Roses Rose kwitnie od dłuższego czasu ale jego barwa kwiatów jest inna o tej porze niż wiosną
U mnie jeszcze ciemierniki nie kwitną nawet nie wiem jak ich kwiaty wychodza. Z boku od korzenia czy ze środka rozety.
Monika zrób zbliżenie abym zobaczyła i miała nadziejęZaczynam wątpić czy zakwitną.
Elu u tych hybrydowych ciemierników od Zy.. pąki wychodzą jakby ze śodka łodygi przy samej ziemi
potem ta łodyga z pąkiem rośnie wzwyż.
Skoro kwitły u Ciebie w tamtym sezonie to na pewno zakwitną ponownie , po prostu może masz odmianę z tych hybrydowych który zakwita później np. Styczeń -luty bo też mam kilka takich ale i też takie które kwitną u mnie marzec-kwiecień i wczesne które zakwitają październik-listopad. Jak kupuje ciemierniki to zawsze sprawdzam terminy kwitnienia, żeby zachować ciągłość w kwitnieniu.
Świetnie się ogród prezentuje jesienną porą i widzę, że hortensje u Ciebie takie śmieszne jak i u mnie, część już brązowa, a jeszcze świeże kwiaty się pokazują To teraz czekamy na spektakl ciemiernikowy!
Piękną jesień pokazujesz. Szczególnie urokliwie wszystko wygląda w promieniach słońca.
Masz tak fajnie urządzony ogród, że przez cały rok coś kwitnie. Nawet zimą