Justyś obecnie to tylko one teraz u mnie kwitną astry i róże a i ciemiernik. A co do ogrodu to u każdego ogród się zmienia, rośliny rozrastają się czasem coś tam wypadnie, coś tam się dosadzi i coś nowego powstaje i tak w kółko
Aneta obie nazwy są prawidłowe marcinki i astry Ludzie dawniej tak nazywali Marcinki i tak zostało się do dziś. Nie no Aneta nie kupuj dla mnie tulipanów ,w przyszłym roku będę chciała je kupić ale to już w sporej ilości
Piękne wszystkie marcinki.
Bardzo bym chciała aby były kopiaste poduszki zaraz popatrzę w Albam... Czy coś mają z tych co ty masz.
Jeszcze mi odpisz ile sadzonek w jednej Kępie masz tych Schnee...
U mnie jeszcze ciemierniki nie dają znaku kwitnienia.
Zobacz priv
Elu dziękujebardzo lubię te kwiaty. A Schnekiseen mam po jednej sadzonce w kępie i to jest ich 3sezon. W Albam... chyba mają tę odmianę jeszcze dostępną, przynajmniej wtedy była jak zamawiałam u nich astry Purple Dome i Vibrant Dome też niskie i kopeczkowe.
Przed chwilą zamówiłam kilka różnych Marcinków 7 pozycji. Jedne pojedyncze inne po 2 szt właśnie schneek... 2 szt.
Purple.. chyba skreśliłsm bo inne podobne zamówiłam
Na pewno zam Jeny, Tonga, Bahamas Apollo no i Schneę... czy one się krzewią.
Jeszcze jakieś inne.
Razem za 200 Zeta.
Jak pogoda pozwoli to posadzę a jak nie to schowam do goliaka.
Róże z Florb... Też przysłane ładne krzaki. W tym 4 szt Oliwii bo o są bardzo ładne i kwitną non stop.
No to zakupy z większym rozmachem ,Schnekiseen szybko tworzy zwartą poduche mój osiągnął w 3 sezonie 1m szerokości,na pewno będziesz z niego zadowolona. Jenny ma pokrój bardziej wyprostowany u mnie ma 60cm wysokości. Tonga no ten to jest mój faworyt pokrój ma jak bukiet u podstawy wąski a górna jego część mocno rozgałęziona w pierwszym sezonie osiągnął 1,10 szerokości a wysokość 60cm.Apolla nie mam ale Kasia Bawaria ma tego astra i pamiętam że on taki też z niskich i kopeczkowy. Po niedzieli podobno ma być ciepło cały tydzień, także na pewno zdążysz posadzić marcinki. A róże Elu zamawiałaś z gołym korzeniem czy w donicy? Na Oliwie może się skusze i kupie na wiosnę bo bardzo ładna jest.
Basia dziękuje bardzo lubię taki oszroniony ogród wygląda to bardzo malowniczo a horty niestety po tych dwóch mroźnych nocach zbrązowiały im kwiaty. A tu róże z tego oszronionego poranka
I marcinki Island Samoa i karminowy Jenny fot.z 9 października.
Dobrze Monika, że opisałaś marcinki. Człowiek nie raz sądzi i nie wie jaka będzie ich wysokość czy szerokość.
Posadzę róże Oliwie one mają taki pudrowy kolor kwitną bardzo dobrze w zasadzie non stop. A w nóżki posadzę marcinki Scheikin... Jak on tak pięknie się rozkrzewia.
Jeszcze wszystko przemyśle.
Kupuj Oliwie nie zawiedziesz się. Kupowałam z gołym korzeniem. Przynajmniej robactwa nie przenoszą.
W przyszłym sezonie wytaczam wojnę opuchlakowi czym kolwiek aby tylko wyzdychały. Trudno nie będą mi roślin podgryzac. Teraz to nie wiadomo co podgryza opuchlak czy jakieś inne ścierwo.
Napisałam im, że purple skreśliłam, odpisali ze mi dadzą w gratisie. Mam dobre kontakty w Albam.... Stary klient jestem od tylu lat. Mają te sadzonki pycie, ale dobrze rosną. Nie mam problemów z nimi.
Elu to faktycznie jesteś u nich żelaznym klientem bo ja z tego sklepu nigdy nie dostałam roślinki w gratisie. Prawda rośliny małe sadzoneczki ale dobrze ukorzenione z ziemią kompostową w doniczkach.
Edit szkoda że Aliny od dawna nie ma tu na forum , ona miała bardzo dużo astrów na ogromnej rabacie, brakuje mi jej tu...