Oj jest tego robactwa w tym roku,komary,mszyca, mrówki ,chyba zacznę preparat na mrówki kupować na kilogramy bo non stop mam je w roślinach. Ta róża różowa pnąca o którą pytasz Elu to jest ona po poprzednich właścicielach, niewiem jak jej na imię i to stary krzak jest,kwitnie krótko 2-3tygodnie i koniec,nie powtarza kwitnienia a kwiat bardzo krótko uniej się utrzymuje...
Piękne okazy rh mają w Wojsławicach, mnie to głowa latała na wszystkie strony że nie wiadomo gdzie patrzeć Co do daglezji jak będziesz Elu każdego roku przycinać to ona się zagęści, to jest szybko rosnące drzewo, przerażają mnie jej wielkie przyrosty 70cm masakra,ja moją będę cieła na koniec lipca początek sierpnia bo czekam aż do końca po wypuszcza swoje długie przyrosty,a potem całkowicie jej zetnę bo nie chcę żeby już rosła w górę i w wszerz bo i tak jest trochę wysoka i mocno szeroka.
Danusiu dziękuje miejsca na nowe rabaty jeszcze mam całkiem sporo ale czekam aż urosną świerki wtedy będzie cień Co do goździków to szkoda że one krótko kwitną, miałam kiedyś jeszcze jasno różowe i jakoś mi zagineły...