Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

ElzbietaFranka 20:27, 04 cze 2024

Jak to dobrze widzieć moje ulubienice hosty pod drzewem.

Hoste z zapalniczka chyba też mam 2 szt. Mam jeszcze w przechowalni hosty z zeszłego roku. Teraz jak pojadę będę sądzić i siać.

Też bardzo lubię hosty. Miałam dzisiaj jechać do szkółki gdzie mają duży wybór, może bym kupiła znowu na zapas jakieś tam. Jednak zrezygnowałam u nas w nocy bardzo padało i donice są zalane musiałabym ciężary dźwigać. Nie jeżdżę autem chociaż mam prawko w tym problem mój życiowy.

No o widzisz piękna róża ale jak nie powtarza to minus.
olciamanolcia 22:31, 04 cze 2024

Monia Ty wiesz że ja teraz dopiero Twoja wizytówkę zobaczyłam ?!
Pięknie masz❤️♥️
Pomimo zaokrąglonych rabat których nie jestem zwolenniczką u Ciebie mi się bardzo podoba
Pa zdjęcia Pana Kota wysłałam córce
Basieksp 23:27, 04 cze 2024

Przepiękne masz hosty I bergenie też masz ładne, zdrowe a tą dużą hostę też chyba mam, o ile to ta sama, moja teraz jakby zaczyna dostawać jaśniejsze obrzeża liści, nie pamiętam czy w zeszłym roku też tak się przebarwiała ale też nie była taka duża
Monika83 09:30, 06 cze 2024

ElzbietaFranka napisał(a)
Jak to dobrze widzieć moje ulubienice hosty pod drzewem.

Hoste z zapalniczka chyba też mam 2 szt. Mam jeszcze w przechowalni hosty z zeszłego roku. Teraz jak pojadę będę sądzić i siać.

Też bardzo lubię hosty. Miałam dzisiaj jechać do szkółki gdzie mają duży wybór, może bym kupiła znowu na zapas jakieś tam. Jednak zrezygnowałam u nas w nocy bardzo padało i donice są zalane musiałabym ciężary dźwigać. Nie jeżdżę autem chociaż mam prawko w tym problem mój życiowy.

No o widzisz piękna róża ale jak nie powtarza to minus.
Te hosty pod tym drzewem to mocno przymrozki im liście uszkodziły w tym sezonie, bardzo dużo liści im wyciełam, gdyby nie to ,to pewnie była by bardziej szeroka ta niebieska. No ja Elu w tym sezonie nie kupiłam prawie nic z roślin, poza kilkoma ciemiernkami zimą i kilkoma cebulami lili, jak nigdy...
Monika83 09:41, 06 cze 2024

olciamanolcia napisał(a)
Monia Ty wiesz że ja teraz dopiero Twoja wizytówkę zobaczyłam ?!
Pięknie masz❤️♥️
Pomimo zaokrąglonych rabat których nie jestem zwolenniczką u Ciebie mi się bardzo podoba
Pa zdjęcia Pana Kota wysłałam córce
Justyś no wiesz zdarza sięnapewno będę ją później auktualizowała bo foty są z tamtego sezonu I miło mi to słyszeć, mnie też mój ogród się podoba dopóki trawnik jest zielony zdj w większych kadrach to u mnie rzadkość bo przeważnie umnie trawnik jest żółty A ja myślałam że już twoja córka ma z tej rasy kocika...
Monika83 09:54, 06 cze 2024

Basieksp napisał(a)
Przepiękne masz hosty I bergenie też masz ładne, zdrowe a tą dużą hostę też chyba mam, o ile to ta sama, moja teraz jakby zaczyna dostawać jaśniejsze obrzeża liści, nie pamiętam czy w zeszłym roku też tak się przebarwiała ale też nie była taka duża
Basia dziękuje, hosty uwielbiam ❤️ ta duża hosta z zapalniczką to jest Sum and Substance, u mojej też liście zaczynają być jaśniejsze od słońca, musiała by rosnąć w głębokim całkowitym cieniu żeby nie była popalona od słońca ale u mnie takiego miejsca w ogrodzie nie ma....
daszum 20:22, 07 cze 2024

Moniko wstawiaj częściej szerokie kadry.
Podoba mi się układ i kształt rabat.
Różowa róża daje popis.

Ja host nie lubię. Mam tylko jedną odmianę, jest wysoka, a liście ma naprawdę ogromne.
Jak będziesz chciała to Ci wyślę.
Monika83 13:54, 09 cze 2024

daszum napisał(a)
Różowa róża daje popis.

Ja host nie lubię. Mam tylko jedną odmianę, jest wysoka, a liście ma naprawdę ogromne.
Danusiu dziękuje i miło mi to słyszeć postaram się częściej wstawiać szersze kadry Ta pnąca róża to już w pełni kwitnienia, oj szkoda że ona nie powtarza kwitnienia.... Fot. 8.06.2024r.

A hostę Danusiu zatrzymaj niech ona rośnie zdrowo u Ciebie, może jeszcze kiedyś po lubisz hosty kto wie tak jak ja Astry
Wiaan 14:19, 09 cze 2024

Monika ja teraz dojrzałam jakie masz ogromne drzewa Hosty cudo, ja jak myślę o Twoim ogrodzie widzę dorodne rosliny
i nietuzinkowe kwiaty, które są trudne do osiągnięcia, aby były takie jak w opisach. Starannie dobrane, dopasowane do warunków, wspaniały ogród stworzyłaś
ElzbietaFranka 14:49, 09 cze 2024

daszum napisał(a)
Różowa róża daje popis.

Danusiu też nie lubiłam a teraz każdy ciemny kąt obsadzam nimi.
Tak mi się wajcha w głowie przekreciła.

Byłam pod wrażeniem Ani z dębowych .... U której są piękne i dr brze posadzone.