. Aneta na jakim stanowisku rosną twoje ogrodówki i w jakiej ziemi rosną? Albo może po prostu masz odmianę z miniaturowych takie które nigdy nie przekroczą 60cm wysokości bo takie też i ja mam kilka ogrodówek miniaturowych.
.
Dziękuje bergenie dałam jako obwódkę ze względu na to że ona utrzymuje liście przez cały rok że nie zanika na zimę, inaczej było by bardzo pusto wczesną wiosną po przycięciu bukietowych
. Aga to fakt w większej masie posadzone bukietowe dają super efekt dlatego też często ludzie przejeżdżając rowerem to spoglądają na hortki lub zatrzymują się na chwilkę żeby spojrzyć wtedy gdy już kwitną. Na zdj może tak nie widać ale ta rabata z bukietowymi ma 5m szerokości i 11m długości i są posadzone na mijankę w 4rzędach.
Monika ekstra foty i na forach. Ta ostatnia z hostami z tym mchem kapitalnie to wygląda. U mnie też różnie to wygląda bardzo nie równo kwitną. W przyszłym roku przycinam jednak wyżej. Wstawię u siebie horty przy kościele. Przepiękne.
Ta hosta pod drzewem po prawej stronie ma bardzo ładne kwiaty. Jednak aby coś ładnie wyglądało potrzebuje czasu.
Bardzo ładnie uwielbiam takie widoki tyle kwieci białego i limonkowego
Dziękuje Ta ostatnia hosta to Francee 7latka u niej kwiaty poźno pokazują się bo u większość host już dawno kwiaty przekwitłe ściełam. Co do hortensji to wiem napewno że Vanilke w przyszłym roku będe ciąć nisko, ona nie nadaje sie na wyższe cięcia bo potem jej kwiaty leżą.