Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 15:56, 16 sie 2022

daszum napisał(a)
Piękne masz hortensje bukietowe
Wysokie, dorodne, obficie kwitnące, po prostu miodzio
. Danusiu dziękuje u ciebie również są piękne i dorodne bukietowe i ogrodówki!
Monika83 16:04, 16 sie 2022

Wiaan napisał(a)
Monika Twoje hortensje to cudo, ale masz do nich rękę ja mam ciągle problem z ogrodowymi, wszystko inne ładnie rośnie a one jakieś takie bidulki. Muszę przyjść do Ciebie po lekcje
. Aneta na jakim stanowisku rosną twoje ogrodówki i w jakiej ziemi rosną? Albo może po prostu masz odmianę z miniaturowych takie które nigdy nie przekroczą 60cm wysokości bo takie też i ja mam kilka ogrodówek miniaturowych.
Monika83 16:09, 16 sie 2022

Agania napisał(a)
Super pomysł na pierwszy plan idealnie wpasowały się bergenie i hosty
.
Dziękuje bergenie dałam jako obwódkę ze względu na to że ona utrzymuje liście przez cały rok że nie zanika na zimę, inaczej było by bardzo pusto wczesną wiosną po przycięciu bukietowych
Monika83 16:24, 16 sie 2022

Agatorek napisał(a)
Szczęka mi opadła …
Trafiłam do hortensjowego raju ❤️

O jakim trawniku Ty piszesz? Ja tam nic nie widzę, hortensje przyciągają wzrok .
. Aga to fakt w większej masie posadzone bukietowe dają super efekt dlatego też często ludzie przejeżdżając rowerem to spoglądają na hortki lub zatrzymują się na chwilkę żeby spojrzyć wtedy gdy już kwitną. Na zdj może tak nie widać ale ta rabata z bukietowymi ma 5m szerokości i 11m długości i są posadzone na mijankę w 4rzędach.
Monika83 16:32, 16 sie 2022

Najbardziej zaawansowane w kwitnieniu umnie to Vanillki i Diamantino.
ElzbietaFranka 17:24, 16 sie 2022

Monika83 napisał(a)
Szpalerek bukietowych wieloodmianowy, niektóre odmiany są jeszcze w pąkach np Frise Melba, Mont Blanc, Magical Monlight, Bobo. Niestety trawnik nie jest jak z katalogu.

Monika ekstra foty i na forach. Ta ostatnia z hostami z tym mchem kapitalnie to wygląda. U mnie też różnie to wygląda bardzo nie równo kwitną. W przyszłym roku przycinam jednak wyżej. Wstawię u siebie horty przy kościele. Przepiękne.
Ta hosta pod drzewem po prawej stronie ma bardzo ładne kwiaty. Jednak aby coś ładnie wyglądało potrzebuje czasu.
Bardzo ładnie uwielbiam takie widoki tyle kwieci białego i limonkowego

Wiaan 21:15, 16 sie 2022

Monika83 napisał(a)
. Aneta na jakim stanowisku rosną twoje ogrodówki i w jakiej ziemi rosną? Albo może po prostu masz odmianę z miniaturowych takie które nigdy nie przekroczą 60cm wysokości bo takie też i ja mam kilka ogrodówek miniaturowych.

Monika wrzuciłam u siebie fotki i opisałam co i jak, zajrzyj proszę
Monika83 10:52, 17 sie 2022

Wiaan napisał(a)

Monika wrzuciłam u siebie fotki i opisałam co i jak, zajrzyj proszę
Ok
Monika83 11:22, 17 sie 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Monika ekstra foty i na forach. Ta ostatnia z hostami z tym mchem kapitalnie to wygląda. U mnie też różnie to wygląda bardzo nie równo kwitną. W przyszłym roku przycinam jednak wyżej. Wstawię u siebie horty przy kościele. Przepiękne.
Ta hosta pod drzewem po prawej stronie ma bardzo ładne kwiaty. Jednak aby coś ładnie wyglądało potrzebuje czasu.
Bardzo ładnie uwielbiam takie widoki tyle kwieci białego i limonkowego

Dziękuje Ta ostatnia hosta to Francee 7latka u niej kwiaty poźno pokazują się bo u większość host już dawno kwiaty przekwitłe ściełam. Co do hortensji to wiem napewno że Vanilke w przyszłym roku będe ciąć nisko, ona nie nadaje sie na wyższe cięcia bo potem jej kwiaty leżą.
Wiaan 11:26, 17 sie 2022

Jesteś expertem hortensjowym razem z Justynką królowe hortensji