Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Neska 21:53, 23 cze 2011

Sylwia rabaty super ale mnie też kark troszkę się nadwyrężył
zbigniew_gazda 22:28, 23 cze 2011

Śliczne rabaty !!! Jak te rośliny się rozrosną to dopiero będzie prawdziwy efekt. A ten murek to będzie wokół skalniaka ? Jak będziesz sama robić to koniecznie pokaż fotki !
ela 22:33, 23 cze 2011

Jestem pod wrażeniem rabat, pięknie
Matka 22:34, 23 cze 2011

zbigniew_gazda napisał(a)
A ten murek to będzie wokół skalniaka ? Jak będziesz sama robić to koniecznie pokaż fotki !

Sylwia obiecala fotki, bo i ja chcę się pouczyć i moze zrobię murek u siebie dzięki takiej lekcji

chyba od poniedziałku zaczyna bo się teraz bidulka kurujejak zdrówko?
monteverde 01:30, 24 cze 2011

u nas jeden facet bagatelizował przeziębienie aż się dochrapał czegoś gorszego, Sylwia posiedź trochę w domu nie szalej w ogrodzie, robisz, pocisz się , nie przebierzesz się od razu i gotowe choróbsko)
Sebek 21:53, 24 cze 2011

Widzę Sylwuś, że jesteś. Jak tam? Wykurowana? i co słychować w ogrodzie ?
Syla 21:58, 24 cze 2011

Marta napisał(a)
Widziałam u Ciebie kordylinę. W jakiej ziemi posadzona? W zwykłej do rośl. doniczkowych? Właśnie kupiłam i nie wiem do jakiej wsadzić. Nawozisz ją? Na etykiecie piszą, że zalecane nawożenie, ale czym i jak nie napisali. Pozdrawiam

Witaj Martuś! Kordylinę wraz z całą resztą posadziłam w ziemi ogrodniczej takiej kupionej w worku. Podlewam raz w tygodniu florowitem i tyle
Syla 21:59, 24 cze 2011

monteverde napisał(a)
Hej Sylwia, dobrze ,że ostatnie zdjęcia prosto zrobione, bo myślałam,że glowę skręcę) śliczniutko już masz porobione, Marmelade mam od nich , różni się kolorem bardzo od Citronelii, jest czerwono pomarańczowa, właśnie dziś zmieniłam po raz 3 miejsce dla swojej bo więdnie i nie wiem co jej jest, podłoże dobre, miejsce wydawałoby się,że też, no zobaczymy najwyżej zareklamuję) a jak zdrówko?

Ale Aniu chodziło mi o "Lime Marmalade" - ona ma odceń limonkowy
Sebek 22:00, 24 cze 2011

A kordylina lubi mokro czy sucho. Moja nawet dobrze rośnie, ale mam tendencję do przelewania
Syla 22:05, 24 cze 2011

monteverde napisał(a)
u nas jeden facet bagatelizował przeziębienie aż się dochrapał czegoś gorszego, Sylwia posiedź trochę w domu nie szalej w ogrodzie, robisz, pocisz się , nie przebierzesz się od razu i gotowe choróbsko)

Masz rację Aniu ale czy to koniecznie to jest powodem ??? Tego nie wiem. Mam tylko tygodniowe przerwy pomiędzy jednym a drugim choróbskiem. Na razie to jestem "mocno pociągająca" - nosem i okropnie głośna tzn kaszląca. Ale jakoś muszę dać radę , przecież święto róży się zbliża