Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Sebek 16:06, 20 cze 2011

Syla napisał(a)
A ja pozostanę przy sukcesywnym dokupowaniu ziemi i kory i tak nie mam gdzie tego przechowywać Po malutku zrobi się kiedyś całość Ale chęci się dobre liczą , dzięki Aniu

Ja nawet bym miał gdzie to przechowywać to i tak świeża musi leżeć trochę po podobno ma jakieś toksyny czy coś. Może w wakacje się skuszę i polecę z ciupagą do lasu i nazbieram sobie
monteverde 17:06, 20 cze 2011

a masz Sebek ciupaskę?)
Matka 19:13, 20 cze 2011

Sylwia, czym i jak często nawozisz iglaki?
Syla 19:36, 20 cze 2011

Bogda napisał(a)
Sylwia, czym i jak często nawozisz iglaki?

Raz w roku nawóz z substrala extra długo działający. Raz posypujesz i wystarcza na 6 miesięcy.
misia13 21:05, 20 cze 2011

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Właśnie się zarejestrowałam i Twój ogród jest dla mnie inspiracją, oczywiście jest jeszcze kilka a raczej kilkanaście ogrodów od których wzroku nie idzie oderwać. A bukszpany i hortensje Danusi to cudo. Przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale czytam Was od jakiegoś czasu, ponieważ za miesiąc przeprowadzam się do szeregowca i teraz myślę tylko o roślinkach, bo środek gotowy. Na razie to tylko ziemia i mam parę pomysłów, ale czytam forum to tym mniej wiem. Tyle rzeczy mi się podoba, a zwłaszcza Twoje rabatki. Ja nie mam tyle miejsca, ale muszę mieć swój kącik. Uwielbiam babrać się w ziemi i w końcu mam swój kawałek ziemi na świecie. Powodzenia dla wszystkich i dla siebie w tworzeniu nowego ogródka.
Sebek 21:26, 20 cze 2011

monteverde napisał(a)
a masz Sebek ciupaskę?)

No jo górol i ciupagi byk ni mioł - jasne, że mam
Sebek 21:27, 20 cze 2011

misia13 napisał(a)
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów! Właśnie się zarejestrowałam i Twój ogród jest dla mnie inspiracją, oczywiście jest jeszcze kilka a raczej kilkanaście ogrodów od których wzroku nie idzie oderwać. A bukszpany i hortensje Danusi to cudo. Przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki ale czytam Was od jakiegoś czasu, ponieważ za miesiąc przeprowadzam się do szeregowca i teraz myślę tylko o roślinkach, bo środek gotowy. Na razie to tylko ziemia i mam parę pomysłów, ale czytam forum to tym mniej wiem. Tyle rzeczy mi się podoba, a zwłaszcza Twoje rabatki. Ja nie mam tyle miejsca, ale muszę mieć swój kącik. Uwielbiam babrać się w ziemi i w końcu mam swój kawałek ziemi na świecie. Powodzenia dla wszystkich i dla siebie w tworzeniu nowego ogródka.

Misiu - może załóż swój własny wątek albo w naszych ogrodach albo w dziale projektowanie ogrodów - chętnie pomożemy i jeśli pozwolisz zaplanujemy nasadzenia
Sebek 21:44, 21 cze 2011

Co tam dziś robiła Sylwuś - oprócz podlewania rh magiczną?
Syla 22:13, 21 cze 2011

Dzisiaj prawie nic w ogrodzie , podlałam cisy przeciwko czerwcom , rh magiczną siłą i tyle. Miałam trochę spraw do załatwienia na mieście łącznie z wizytą u lekarza bo mnie na nowo zbiera przeziębienie. Ale od poniedziałku śmigam.
Zamówiłam dzisiaj jeszcze żurawki na florini
Sebek 22:15, 21 cze 2011

A jakie odmiany ?