Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 22:41, 30 cze 2011

Sebek napisał(a)

No coś Ty żadnych kamieni!!!! Śmialiśmy się, bo postanowiłam studnię obłożyć kamieniami i dopiero mam 5. A Sebek się chwalił, że u niego dużo kamieni.

JA też żartuję przecież
Dzisiaj kopałem dół na metr - prawie same kamiory - nawet do 30 cm wielkości. A tak to prawie sam żwir

Ty też ??? ja dzisiaj rąbałam na rabacie kilofem, aż się M zlitował i trochę pomógł, ale krawężników nie tknęłam
Neska 22:41, 30 cze 2011

Sebek napisał(a)

No coś Ty żadnych kamieni!!!! Śmialiśmy się, bo postanowiłam studnię obłożyć kamieniami i dopiero mam 5. A Sebek się chwalił, że u niego dużo kamieni.

JA też żartuję przecież
Dzisiaj kopałem dół na metr - prawie same kamiory - nawet do 30 cm wielkości. A tak to prawie sam żwir

U mnie też kamiory, ale małe gabarytowo. Jakoś nazbieram. Jak więcej pracy będzie kosztować to bardziej będzie cieszyć.
Syla 22:43, 30 cze 2011

Sebek napisał(a)

JA też żartuję przecież

Sama bym pojechała z Tobą Seba, żeby nie fatygować M , ale ta pogoda powoduje u mnie śpiączkę i miałam obawy co do dotarcia w terminie hehehehehe , ale bez żartów tak ostatnio mam Szczególnie jak mnie buja samochód
Matka 22:44, 30 cze 2011

Sylwia, jak zdrówko?u mnie teraz szpital(a jak murek?zaczełaś?
Sebek 22:47, 30 cze 2011

No właśnie - my tu gadu gadu a żurawki i rabaty czekają na pokazanie
Syla 22:47, 30 cze 2011

Neska napisał(a)

A chcesz żarno - bo wydawało mi się, że miałem coś podobnego u siebie.

No ale nie wiem czy dam radę, bo jeszcze wiozę co nieco

Tak skrzynkę kamieni dla mnie

Ha ! No to jeszcze musi przedyskutować to z moim M , bo ja robię za pasażera

Neska - zrobię zdjątko swoich otoczaków , ja kupiłam w Obi o kolorze brązowo-czerwonym i mam je wyłożone w donicy, ale tak się zastanawiam czy czymś takim lub podobnym można wyłożyć studnię na solidnej zaprawie ???
Neska 22:50, 30 cze 2011

ok.
Syla 22:54, 30 cze 2011

Bogda napisał(a)

Bogusiu , jakoś ze zdrówkiem daję radę, bo muszę. Długo by opowiadać a to forum ogrodnicze hehehe.
Dasz radę i Ty , mamy są twarde !!! Tak łatwo się nie poddajemy Będzie dobrze, inaczej być nie może

Agnes 22:55, 30 cze 2011

Syla napisał(a)
Joasiu , Agnes - dziękuję za komplement i powiem , że takie słowa mobilizują podwójnie. Nie wychodzę ostatnio z ogrodu, bo czas najwyższy pozamykać pewnie niedokończone sprawy, poprzesadzać już w docelowe miejsca rośliny, i przyznam się jest tego trochę. Wczoraj dosadzałam drugi rządek trzmieliny na rabacie. Moje cisy na pniu miały również pierwsze postrzyżyny.
W przerwach kiedy deszcz nie pada wyskakuję jak poparzona z domu i na szczęście wiem co mam robić, bo przygotowałam grafiki na poszczególne zajęcia ogrodowe. Duży ogród wymaga planu, bo wszystkiego na raz nie da się ogarnąć.
Zaczęłam również robić sobie fugi pomiędzy krawężnikami a trawką. Podpatrzyłam u Grenglis i naszło mnie niestety. Ale zanim ogarnę wszystko, to trochę potrwa.
Przyszły moje zakupy żurawkowe i część już posadziłam. Jutro o ile pogoda nie zepsuje planów , dokończę.
Samo zamiatanie kostki trwa pół dnia, bo muszę poczekać aż wiatr ucichnie bo mi przeszkadza. Ja w jedną a on z powrotem w to samo miejsce Lipy teraz kwitną i robią okropny bałagan.
Najbardziej fascynujące jest bzyczenie pszczół siedzących na lipach. Odgłos jak z filmu "rój" - od taka dygresja mi się wkradła

Sylwia koniecznie pokaż zdjęcia bo skoro nie wychodzisz z ogrodu to na pewno odwaliłaś kawał dobrej roboty ... jak zwykle zresztą
Matka 22:56, 30 cze 2011

Syla napisał(a)

Bogusiu , jakoś ze zdrówkiem daję radę, bo muszę. Długo by opowiadać a to forum ogrodnicze hehehe.
Dasz radę i Ty , mamy są twarde !!! Tak łatwo się nie poddajemy Będzie dobrze, inaczej być nie może

wiesz, że ja z tych(jak i Ty) co nie biadolą nad swoim zdrowiem!!!wiem, ze będxie dobrze, szkoda mi tylko Dziecioków-malutki tak się męczyach...ale będzie łokej

pokaż co tam zrobiłaśmurek już pewnei stoi