Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 07:19, 21 lut 2012

alinak napisał(a)
widzę że się tu całkiem nie ogrodowe tematy zaczęły . widoki fantastyczne. Sylwia tylko życia nie przegap na remonty.....czas ucieka między palcami ....ale i tak ci kibicuję

No mam nadzieję Alinko , że nie przegapię a życie i tak pędzi zwariowanie szybko. Co się odwlecze to nie uciecze, kiedyś należało się wreszcie wziąć i podokańczać to co już zaczęte ....... Dzięki
Syla 07:20, 21 lut 2012

Marzena2007 napisał(a)
Sylwia widoki przepiękne na Alpy a na ogród zimowy mogą się okazać jeszcze lepsze

Dziękuję Marzena , no mam nadzieję , że widoki okażą się jednak te lepsze innej opcji nie przewiduję
coli 09:28, 21 lut 2012

Syla, a jak planujesz rozwiązać kwestię ogrzewania ogrodu zimowego?
ell 10:00, 21 lut 2012

Syla - przemyśl, czy tak duży ogród zimowy nie zabierze Ci światła w głębi domu. Jeśli od strony tego ogrodu masz salon i jadalnię, to przecież tam spędza się najwięcej czasu.
Pozdrawiam i kibicuję.
A moimi uwagami tak do końca się nie przejmuj. Poddaję tyklo temat do przemyślenia.
abiko 10:29, 21 lut 2012

Sylwia, witaj znowu) Super, że wypoczełaś Nawet krótki wyjazd jest najlepsze niż żaden..i kto to mówi, od 3 lat nie miałam urlopu;( Alpy cudo, jak zwykle, ja znam je od letniej pory, niestety w zimie nie miałam okazji po nich pojeździć ale może w przyszłym roku w końcu mi się uda.

Widzę, że remoncik Ci się szykuje..kurcze ja jestem pełna podziwu, skąd ty dziewczyno masz tyle siły? pokazuj co zrobisz w środku, zanim przepadniemy w ogrodkach
popcorn 10:34, 21 lut 2012

Ale super te góry! To Alpy - Austria?
Fajne kolejki - a takim wyciągiem na oślą łączkę na pewno łatwiej niż na orczyku!

Kiedy Kubuś zaczął jeździć? Moja Młoda ma 5 lat, chcieliśmy w tym roku wyskoczyć na narty ale chyba już się nie uda...
Super

PS a plany remontowe domowo-ogrodowe IMPONUJĄCE!!! Będę kibicować!
Syla 15:23, 21 lut 2012

coli napisał(a)
Syla, a jak planujesz rozwiązać kwestię ogrzewania ogrodu zimowego?

Myślimy o ogrzewaniu podłogowym ..... W części lewej na lato poza klimatyzacją okna będą przesuwane i większa część będzie otwarta, natomiast w prawej części okna prawdopodobnie będą uchylne . Ta część będzie zacieniona od godziny 11.00. Teraz cały czas kombinuję i wymyślam sama ale jak już pisałam nad tym musi popracować ktoś kto się zna ..... Oni muszą również wiedzieć jakie mam oczekiwania stąd te rysunki. Łatwiej pokazać niż wytłumaczyć . Taka w tym moja rola.
Syla 15:30, 21 lut 2012

ell napisał(a)
Syla - przemyśl, czy tak duży ogród zimowy nie zabierze Ci światła w głębi domu. Jeśli od strony tego ogrodu masz salon i jadalnię, to przecież tam spędza się najwięcej czasu.
Pozdrawiam i kibicuję.
A moimi uwagami tak do końca się nie przejmuj. Poddaję tyklo temat do przemyślenia.

Tak Elu , brałam to pod uwagę , jak najbardziej W jadalni mam duże okna i jest usytuowana od strony południowej . Doświetla jadalnię oraz dodatkowo salon. Pomieszczenia na dole są otwarte . Kuchnia która ma również okno duże od strony południowej połączona jest z jadalnią i salonem. Myśl dalej na co jeszcze muszę zwrócić uwagę , coś zawsze może mi umknąć Co dwie głowy to nie jedna ... dzięki
Syla 15:33, 21 lut 2012

abiko napisał(a)
Sylwia, witaj znowu) Super, że wypoczełaś Nawet krótki wyjazd jest najlepsze niż żaden..i kto to mówi, od 3 lat nie miałam urlopu;( Alpy cudo, jak zwykle, ja znam je od letniej pory, niestety w zimie nie miałam okazji po nich pojeździć ale może w przyszłym roku w końcu mi się uda.

Widzę, że remoncik Ci się szykuje..kurcze ja jestem pełna podziwu, skąd ty dziewczyno masz tyle siły? pokazuj co zrobisz w środku, zanim przepadniemy w ogrodkach

Nie mam siły ..... uwierz mi ..... a mały na nartach wykrzesał ze mnie resztki energii
Syla 15:43, 21 lut 2012

popcarol napisał(a)
Ale super te góry! To Alpy - Austria?
Fajne kolejki - a takim wyciągiem na oślą łączkę na pewno łatwiej niż na orczyku!

Kiedy Kubuś zaczął jeździć? Moja Młoda ma 5 lat, chcieliśmy w tym roku wyskoczyć na narty ale chyba już się nie uda...
Super

PS a plany remontowe domowo-ogrodowe IMPONUJĄCE!!! Będę kibicować!

Austria - Alpy polecam choć wolę zdecydowanie Dolomity we Włoszech (Oberegen) ale tam jest dalej (12godz.jazdy przy sprzyjających warunkach) Kiedyś jechaliśmy do Włoch 16 godzin . Austriacy i Włosi mieli wówczas ferie w tym samym czasie co my a do tego sypało tak ,że świata nie było widać.
Postawiłam Kubę na nartach w wieku 4 lat . Jeździł ze mną ale w tym roku zdecydowałam się oddać go w ręce instruktora bo mnie nie chciał słuchać. Dało to ogromne rezultaty ... po dwóch indywidualnych zajęciach zaczął sam jeździć. Facet mówił , że własne dzieci musiał szkolić jego kolega . Kuba po pierwszych zajęciach z instruktorem przełamał strach i to chyba jest najważniejsze .....

Plany może inponujące ale czy czasu i siły na to wystarczy ????? tego jeszcze nie wiem pozdrawiam Karolinko .... wypocznij na swoich zimowych wakacjach