Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Kaisia 21:23, 29 mar 2012

Kompozycje, wyszły przepięknie, chwila przyjemności i jaki efekt.
Widzę, że krokusów przybywa
Syla 21:28, 29 mar 2012

Kaisia napisał(a)
Kompozycje, wyszły przepięknie, chwila przyjemności i jaki efekt.
Widzę, że krokusów przybywa

Mam nadzieję , że się do świąt utrzymają te koszyki Schowałam w zaciszne miejsce ..... A krokusy bardzo cieszą .... Są to pierwsze własnoręcznie w życiu sadzone cebule (krokusów i tulipanów) dlatego było tyle obaw a teraz jak się pokazały tyle szczęścia .....pozdrawiam Kasiu
Kaisia 21:30, 29 mar 2012

Myśle, że na pierwszych posadzonych się nie skończy, coś czuję że jesienią poszalejesz z cebulowymi.
monteverde 21:32, 29 mar 2012

Syla napisał(a)

Syla nie oddawaj bratków, będą Ci do jesieni kwitły te jasne przy bordowych żurawkach, a te niebieskie np, przy citronelkach

No widzisz , nie wiedziałam , że tak długo kwitną .... muszę się zastanowić na razie niech cieszą oko w koszykach .... buziolki i dzięki za pomysła

buziolki
noemi 21:33, 29 mar 2012

Syla śliczne kompozycję, takie radosne ... a masz hiacynty?? słyszałam u Mai , że hiacyntom wydłuży się kwitnienie , jak będą na noc wystawiane na dwór i to się sprawdza, trzymają się już ponad dwa tygodnie mam je na zewnątrz .... to tak chciałam się podzielić taką ciekawostką
abiko 21:38, 29 mar 2012

No fajne wyszły ci te koszyki..ale..powiedzcie mi co wy robicie z takimi cyprysikami..? w ogrodku to one nie przetrzymają chyba..
Syla 21:49, 29 mar 2012

noemi napisał(a)
Syla śliczne kompozycję, takie radosne ... a masz hiacynty?? słyszałam u Mai , że hiacyntom wydłuży się kwitnienie , jak będą na noc wystawiane na dwór i to się sprawdza, trzymają się już ponad dwa tygodnie mam je na zewnątrz .... to tak chciałam się podzielić taką ciekawostką

Nie mam hiacyntów , jedynie bratki niebieskie i baldo-żółte oraz prymulki czerwone + cyprysik i biało-łaciaty bluszcz ....
Z prymulkami jest podobnie jak i z hiacyntami
Syla 21:50, 29 mar 2012

abiko napisał(a)
No fajne wyszły ci te koszyki..ale..powiedzcie mi co wy robicie z takimi cyprysikami..? w ogrodku to one nie przetrzymają chyba..

Nie przetrwają zimy.... cyprysy wcześniej trzymałam w domu na parapecie wraz z bluszczem . Teraz poszły do koszyków ....
abiko 22:40, 29 mar 2012

Syla napisał(a)

Nie przetrwają zimy.... cyprysy wcześniej trzymałam w domu na parapecie wraz z bluszczem . Teraz poszły do koszyków ....
a potem.? do kosza?
popcorn 08:46, 30 mar 2012

Ale wiosennie u Ciebie! Fajne te koszykowo-kwiatowe kompozycje
I cieplej u Was, moje krokusy nie zamierzają na razie kwitnąć jeszcze :/ Dzisiaj rano było 2 stopnie tylko...

pozdrawiam!