Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Kasipod

Ogródek Kasipod

Kasiapod 20:52, 30 sie 2022

Nowa12 napisał(a)
Ja też przeszłam etap goździków . Jeden rok były . Widzę że lubisz rządki. Ja też. Nie umiem sadzić w plamach.

Agnieszka ja to jestem z tych nie młodych ale dopiero początkujących ogrodniczek, dlatego stwierdziłam, że lepiej będzie jak zacznę od linii prostych. Ale lubię rządki bo wtedy uważam że ma to jakiś skład i ład Dużo jeszcze u mnie pracy w ogrodzie, ale cieszę się, że już coś tam widać, a własnoręcznie wykonana robota cieszy
LIDKA 20:58, 30 sie 2022

Kasiapod napisał(a)
Przekwita budleja. I już wiem że szałwia za blisko posadzona. Tak to jest jak się chce mieć od razu busz

Trzmielina również za blisko i będę musiała ją chyba wykopać, ale przez zimę jeszcze ją przetrzymam. Czy na wiosnę jak bym ja przesadziła to da radę?

Kasia ja moim budlejom ucinam co przeszkadza. A we wrześniu je wytne bo juz też przekwitnięte dość mocno. Dzis pierwszy raz widzialam na nich fruczaka zwanego chyba polskim kolibrem.
Trzmieline przesadzaj kiedy ci pasi tylko wode potem lej. Mój klon przesadzany latem ma się dobrze. Choć początkowo zrzucił część liści.
Kasiapod 20:58, 30 sie 2022

LIDKA napisał(a)

Moje wykopane juz 2 miesiace w misce siedzą.
A co z Twoimi gozdzikami jest nie tak

Lidka na początku zapowiadały się dobrze, ale później zaczęły usychać kwiaty, które nawet nie zdążyły zakwitnąć. Ścięłam je bo mnie denerwowały i teraz dopiero coś tam odbija, ale i tak wyglądaja tragicznie.
O właśnie tak
Kasiapod 21:03, 30 sie 2022

LIDKA napisał(a)

Kasia ja moim budlejom ucinam co przeszkadza. A we wrześniu je wytne bo juz też przekwitnięte dość mocno. Dzis pierwszy raz widzialam na nich fruczaka zwanego chyba polskim kolibrem.
Trzmieline przesadzaj kiedy ci pasi tylko wode potem lej. Mój klon przesadzany latem ma się dobrze. Choć początkowo zrzucił część liści.

Lidka, to znaczy, że budleje po przekwitnięciu mogę obciąć? ale tak zupełnie nisko?
Dzięki w takim razie trzmieline przesadzę.
daszum 21:35, 01 wrz 2022

Kasiapod napisał(a)

Co to za śliczna panienka tutaj gwiazdorzy
Najpiękniejszy kwiat wśród kwiatów
Kasiapod 21:30, 02 wrz 2022

daszum napisał(a)

Co to za śliczna panienka tutaj gwiazdorzy
Najpiękniejszy kwiat wśród kwiatów

Danusiu moja najpiękniejsza wnuczka Marysia, z którą między innymi spędziłam wakacje
Kasiapod 17:32, 03 wrz 2022

Dzisiaj pracowity dzień wypielone, skoszone i podlane.

Kasiapod 17:34, 03 wrz 2022

Kasiapod 17:35, 03 wrz 2022

Kasiapod 17:35, 03 wrz 2022