Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Kasipod

Ogródek Kasipod

Basieksp 09:27, 29 sty 2023

Zgadzam się z dziewczynami Twój ogród bardzo ładnie się prezentuje nawet w taką pogodę, iglaki przyciągają wzrok, no i pięknie czyściutko, chyba niewiele porządków na wiosnę będziesz musiała robić, super
Kasiapod 09:27, 29 sty 2023

Szałwia przed zimą nie ścięta, nie zdążyłam

Kasiapod 09:30, 29 sty 2023

Kasiapod 09:36, 29 sty 2023

Basieksp napisał(a)
Zgadzam się z dziewczynami Twój ogród bardzo ładnie się prezentuje nawet w taką pogodę, iglaki przyciągają wzrok, no i pięknie czyściutko, chyba niewiele porządków na wiosnę będziesz musiała robić, super

Dziękuję Basiu Przed zima starałam się uporządkować rabaty i tez myślałam, że będę miała mniej pracy na wiosnę. Może tego nie widać na zdjęciu, ale chwaściory są, ale napewno jest ich mniej Pozdrawiam niedzielnie
Basieksp 09:54, 29 sty 2023

Kasiapod napisał(a)

Śliczna ta sosna, himalajska? ja posadziłam jesienią takiego maluszka, Twoja ładna, duża i z tą trzmieliną z przodu, ładnie się komponuje
Kasiapod 10:10, 29 sty 2023

Basieksp napisał(a)

Śliczna ta sosna, himalajska? ja posadziłam jesienią takiego maluszka, Twoja ładna, duża i z tą trzmieliną z przodu, ładnie się komponuje

Sosna sadzona 9 lat temu razem ze świerkami to były początki mojego ogrodowania No i właśnie tu wychodzi brak orientacji w sadzeniu bo przecież miało być od razu gęsto Trzmielinę posadziłam za blisko sosny, chciałam przesadzić ale nie wiem czy przyjmie się? W przedogródku tez zrobiłam taki błąd i na jesień przesadziłam , zobaczę jak sobie poradzi, okaże się na wiosnę
LIDKA 10:42, 29 sty 2023

Czyściutko masz.
U mnie mróz . Chcialam ciąć miskanty i wypróbować nowe nożyce ale jeszcze nie ten czas.
Kasiapod 10:57, 29 sty 2023

LIDKA napisał(a)
Czyściutko masz.
U mnie mróz . Chcialam ciąć miskanty i wypróbować nowe nożyce ale jeszcze nie ten czas.

Dziękuje Lidka starałam się troszeczkę ogarnąć rabaty przed zimą, niby wszystkie chwasty wytępiłam, ale one to chyba rosną nawet w sezonie zimowym. Tez musze rozejrzeć się za nożycami do traw, bo trochę cięcia będzie. Pozdrawiam
LIDKA 11:21, 29 sty 2023

Kasiapod napisał(a)

Dziękuje Lidka starałam się troszeczkę ogarnąć rabaty przed zimą, niby wszystkie chwasty wytępiłam, ale one to chyba rosną nawet w sezonie zimowym. Tez musze rozejrzeć się za nożycami do traw, bo trochę cięcia będzie. Pozdrawiam

Mi mąż nie wybrał nożyce makity z długim ostrzem, na akumulator.
Cięcie rozplenic zrobiłam sekatorem ale to męka jest.
Zrobie sprawozdanie z nożyc jak już wypróbóję.

Nasadzenie zimozielonych to był dobry pomysł bo nawet zima pusto nie jest.
Kasiapod 12:15, 29 sty 2023

LIDKA napisał(a)

Mi mąż nie wybrał nożyce makity z długim ostrzem, na akumulator.
Cięcie rozplenic zrobiłam sekatorem ale to męka jest.
Zrobie sprawozdanie z nożyc jak już wypróbóję.

Nasadzenie zimozielonych to był dobry pomysł bo nawet zima pusto nie jest.

Lidka czekam na sprawozdanie Cięcie sekatorem to faktycznie tragedia Rok temu jak cięłam to powiedziałam koniec z rozplenicami!! Ale tylko tak powiedziałam one w ogrodzie musza być. Pozdrawiam niedzielnie