Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Alija 10:18, 16 lip 2023

Kordina napisał(a)
Ta mi się podoba, nie jest ani różowa, ani czerwona, chyba najtrafniej - koralowa:

Też zwróciłam na nią uwagę, piękny kolor, dość spokojny, a jednak kolorowy (kolor kolorowy, ale określenie). W ogóle masz mnóstwo lilii, uroda i zapach.
Walka z podagrycznikiem, wiem coś o tym, u Ciebie wygląda, że będzie wygrana, ja poległam na wielu frontach . Powodzenia.
sylwia_slomc... 10:30, 16 lip 2023

Walki z podagrycznikiem nie zazdroszczę, mam w dwóch miejscach w ogrodzie , ja wykopuję wyrywam odrasta ze zdwojoną mocą...
Pojemnik świetny, nie wiem czy nie zgapię od Ciebie do swojej przyszłej kuchni...
Wyobrażam sobie zapach jaki musi roznosić się po Twoim ogrodzie przy takiej ilości lilii
basia3012 11:17, 16 lip 2023

Bożenko, lilie masz piękne. Wyglądają na zdrowe. Czy sadziłaś je w koszyczkach czy same do ziemi? Ja teraz jestem na etapie usuwania wszelkich koszyczków z ziemi. Jak tylko spotkam jakiś na mojej drodze usuwam go. Wydaje mi się, że po latach cebulki mają ciasno w nich. Czasem cebulki zanikają i taki plastik siedzi sobie w ziemi bez sensu.
Kolory lilii piękne. Prezent wyszedł super.
Joku 18:04, 16 lip 2023

Uzupełniłaś ziemię po usuniętym podagryczniku? Tak pytam z ciekawości. Lilie masz piękne, kolorowe. Gdyby nie grasująca poskrzypka tez bym ich posadziła więcej. U mnie dopiero szykują się do kwitnienia.
Monika83 19:08, 16 lip 2023

Kordina napisał(a)

A poniżej, wymierzyłam swoją taczkę i dopasowałam cztery 5-litrowe konewki w formie prostopadłościanu poziomego (nie zajmują tyle miejsca co pękate) plus moje stare, ale chyba dokupię jeszcze cztery w pionie. Wlewam do każdej odmierzoną ilość nawozu i wodę ze studni do każdej. Prowadzę tak przygotowane działo z czterema czarnymi lufami i pod roślinki jednorazowo wychodzi 35 l. Dzięki temu nie dźwigam i nie latam co chwilę z dwiema, taka przebiegła jestem, a co!

Też w ten sposób podlewam rośliny,tam gdzie wąż nie sięga tylko że ja mam 3 konewki 10L i jedna 5L ale żeby wziąść jeszcze więcej wody za jednym razem to wlewam dodatkowo z konewki 5L wody luzem do taczki co daje razem 40L i jadę z tym hehe I piękne lilie uwielbiam te kwiaty❤
Agatorek 21:58, 16 lip 2023

Jeju, ile lilii, świetnie wyglądają w masie ❤️
Koralowa rzeczywiście cudna
Urszulla 22:43, 16 lip 2023

Prezent super

Pracy nie zazdroszczę, podagrycznik chyba nie do zdławienia. Jak wyrywałam to szybciej odrastał na większym obszarze. Ale może Twój sposób zadziała
Magara 23:04, 16 lip 2023

Kordina napisał(a)

Jest moc i energia
ryska 09:55, 17 lip 2023

Zapach lilii i floksów masz pewnie wyczuwalny na odległość
Przepiękne zestawienia roślin.
Prezent też przypadł mi do gustu.
olciamanolcia 10:40, 17 lip 2023

Pani Lilie masz cudowne. Lubię podziwiać je u Was ale u siebie ich nie planuję .
Podoba mi się ta co Alicji