Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

daszum 21:30, 13 sie 2023

Co tu taka flauta?
Margo2 23:29, 14 sie 2023

Cześć,
Przyszłam się przywitać.
Widzę, że Twój ogród jest troszeczkę podobny do mojego.
Masz róże i wiele bylin.
Dzięki Tobie może faktycznie zimą założę wątek
Kordina 10:49, 15 sie 2023

Dzięki Koleżanki za wpisy, na razie trochę wycofana z forum, bo różności się zdarzyły w moim życiu, a to 90-letnia teściowa złamała rękę, a to zachorzała, a to wymiana pieca na podłogówkę, a to wymiana rynien (plastyki nie zdały egzaminu paroletniego...) a to spotkania z przyjaciółmi, a to jakieś drobne szycia, a to wyjazd do Krynicy M. i odwiedzenie rodziny, a to Gdynia.... itd, itp, ale i tak udało mi się zrobić nową silną pergolę pod wisterię z jednej strony i hortensję pnącą Mirranda z drugiej.
Z ciekawostek - byłam na warsztatach sitodruku, a pełna nazwa brzmiała - Warsztaty sitodruku inspirowane zabytkowymi zielnikami. Znowu nauczyłam się czegoś nowego, ale w warunkach domowych nie do odtworzenia, za to rozumiem i rozpoznaję prace tworzone tą techniką. Poniżej moje gadżety z warsztatów, do wyboru były 2 wersje. korzeń mandragory i inne zielsko

Zdjęcia ogrodu, które zrobiłam wcześniej już nieaktualne, ale może z opóźnieniem i tak przy okazji wrzucę, żeby mieć u siebie jakąś dokumentację. Czas tak szybko leci jak kometa

Witaj Gosiu - Margo2, pewno, że załóż swój wątek, przełam się. Pamiętaj, że same zdjęcia trochę zakłamują rzeczywistość, ja wybieram te najładniejsze ujęcia i np nie pokazuję bajzlu mojego męża, z którym estetycznie jednak bardzo się rozmijam, ponieważ ogród traktuje jako zbiorowisko rupieci... więc manewruję ujęciami, żeby pokazać to co ja sama robię w ogrodzie taka prawda.
Basieksp 10:58, 15 sie 2023

Ciekawe te warsztaty no i pergole musisz pokazać, w wolnej chwili Co do zdjęć to chyba większość osób pokazuje to co mu się bardziej podoba też mamy u siebie taką roboczą część działki, ale takie miejsca też muszą być, ja tego naszego bałaganu też nie pokazuję
hankaandrus_44 10:59, 15 sie 2023

Bożenko, fajnie że miałaś pracowity czas, zapełniony tym co lubisz.

Wyjazdy, spotkania, szkolenia...rób to co lubisz i chcesz, reszta to pozostałe skrawki życia.
Chaos w ogrodzie kiedyś opanujesz, bo jak nie zlikwidujesz, to zarośnie i będzie "rustykalnie"-powodzenia.
Kordina 16:10, 15 sie 2023

Dziękuję Basiu i Haniu

Po ok półtora tygodnia deszczu lub ulewy, nastał dziwny czas wściekłego upału. U mnie w cieniu jest 38°C, powiesiłam termometr na słońcu, doszło do ostatniej podziałki 52°C, więc zdjęłam go ze słońca z obawy o pęknięcie. Rośliny więdną nie z braku wody, ale oparzenia liści
Joku 16:13, 15 sie 2023

To Mirranda taka olbrzymka? Moja od kilku lat zbiera się z niebytu po potraktowaniu przez ślimaki w pierwszym roku po posadzeniu.

Dużo się u ciebie dzieje i złego i dobrego.
Roocika 08:19, 16 sie 2023

Kordina napisał(a)
Dzięki Koleżanki za wpisy, na razie trochę wycofana z forum, bo różności się zdarzyły w moim życiu, a to 90-letnia teściowa złamała rękę, a to zachorzała, a to wymiana pieca na podłogówkę, a to wymiana rynien (plastyki nie zdały egzaminu paroletniego...) a to spotkania z przyjaciółmi, a to jakieś drobne szycia, a to wyjazd do Krynicy M. i odwiedzenie rodziny, a to Gdynia.... itd, itp, ale i tak udało mi się zrobić nową silną pergolę pod wisterię z jednej strony i hortensję pnącą Mirranda z drugiej.
Z ciekawostek - byłam na warsztatach sitodruku, a pełna nazwa brzmiała - Warsztaty sitodruku inspirowane zabytkowymi zielnikami. Znowu nauczyłam się czegoś nowego, ale w warunkach domowych nie do odtworzenia, za to rozumiem i rozpoznaję prace tworzone tą techniką. Poniżej moje gadżety z warsztatów, do wyboru były 2 wersje. korzeń mandragory i inne zielsko

Zdjęcia ogrodu, które zrobiłam wcześniej już nieaktualne, ale może z opóźnieniem i tak przy okazji wrzucę, żeby mieć u siebie jakąś dokumentację. Czas tak szybko leci jak kometa

Witaj Gosiu - Margo2, pewno, że załóż swój wątek, przełam się. Pamiętaj, że same zdjęcia trochę zakłamują rzeczywistość, ja wybieram te najładniejsze ujęcia i np nie pokazuję bajzlu mojego męża, z którym estetycznie jednak bardzo się rozmijam, ponieważ ogród traktuje jako zbiorowisko rupieci... więc manewruję ujęciami, żeby pokazać to co ja sama robię w ogrodzie taka prawda.

Cudnie, że mogłaś w takich warsztatach uczestniczyć

Też ostatnio odpuściłam forum, jakoś za dużo się dzieje.

Macham Bożenko
Alija 14:17, 16 sie 2023

Warsztaty bardzo interesujące, moja córka lubi takie różne warsztaty, ja też, ale raczej oglądać wytwory,
bo moje ręce jakby obie lewe do takich rzeczy.
Czas zdecydowanie zbyt szybko ucieka.
anabuko1 13:07, 22 sie 2023

Ale fajne miałaś warsztaty.
No super sprawa. Zawsze vis nowego i interesującego