Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Basieksp 17:19, 12 wrz 2023

Z podgarycznikiem nierówna walka, przynajmniej u mnie w jednym miejscu udało mi się go bardzo ograniczyć, ale i tak wychodzi. Najgorzej jest jak pokazuje się na rabatach, wśród roślin, tam poprostu go wyrywam, tyle ile się da
ewsyg 21:00, 12 wrz 2023

Działasz kochana, oj działasz. Ja też lubię jak w ogrodzie coś się dzieje. Fajnie wyszła pergola. Dobrze, że wybrałaś takie nieekspansywne odmiany, bo już się wystraszyłam, że wisteria zniszczy Twoją pracę. Jaka dużą masz działkę ?
LIDKA 21:21, 12 wrz 2023

My tu lubimy foty z różnych prac i rozeałek w ogrodzie. Pokazuj śmiało co działasz. Nie ma tu przymusu pokazywania tylko wyniunianych rabat. Hehe to nie insta.

sylwia_slomc... 21:58, 12 wrz 2023

No to wszystko jasne Mam nadzieję, że Twoje rośliny okażą się tymi wymarzonymi właśnie. Że nie będzie pomyłki. To prawda rośliny zachowują się różne w ogrodach. Przykładem na własnej skórze, a w zasadzie własnym ogrodzie i ogrodzie sąsiadki mam na rokitniku i ołowniku. U mnie rozłazi się rokitnik, ołownik nie, u Niej odwrotnie rokitnik nigdzie nie lezie, a ołownik masakrę robi. To trudno przewidzieć. Trzymam kciuki by u Ciebie się sprawdziło bo przygotowałaś Się do zakupu solidnie.
Magara 22:58, 12 wrz 2023

Podziwiam pergolkę I tak myślę, że gdybym miała czas i podebrała DT narzędzia - może też bym dała radę?
Urszulla 19:38, 13 wrz 2023

Jakie przemyślane zakupy ciekawe jak w realu się sprawdzą
Agatorek 20:14, 13 wrz 2023

Bożenko, pergola cudna. Wykonanie na 6 z plusem

Pstryki ogrodowe zachwycają - uwielbiam Twoją szachownicę i różnorodność roślin
Anda 20:16, 13 wrz 2023

Podziwiam za zdolności i kreatywność Świetnie wyszła pergola. Fajny pomysł na trzy takie same
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kordina 17:41, 17 wrz 2023

Muszelka napisał(a)
Bożenko, ufffff. To już jestem spokojna Posadziłaś przemyślane odmiany, które nie rozrastają się tak ekspansywnie.
Niechaj Ci się darzy!

Muszelko

Basieksp napisał(a)
Z podgarycznikiem nierówna walka, przynajmniej u mnie w jednym miejscu udało mi się go bardzo ograniczyć, ale i tak wychodzi. Najgorzej jest jak pokazuje się na rabatach, wśród roślin, tam poprostu go wyrywam, tyle ile się da

Basiu to prawda, ale to już chyba moja 3 ziemia przygotowana pod nowe i mam taki strategiczny plan działania, który sprawdził się w dwu miejscach:
1 - przekopanie całości łopatą i wyciąganie dłuższych, większych kłączy
2 - przekopanie wtórne widłami amerykańskimi i znowu usuwanie kłączy
3 - teraz najciekawszy punkt programu, siedzę sobie na moim ogrodowym stołeczku i małą łopatką ogrodową przekopuję dokładnie kawałek po kawałku wzdłuż kłączy i usuwam, usuwam... (dotyczy niezbyt dużych powierzchni, chyba że ktoś bardzo zdeterminowany )
4 - powtórka punktu 3 i najlepszy twórczy moment wreszcie sadzenie

Ewo - dzięki, działam, działam, choć w zwolnionym tempie, tylko na zdjęciach wygląda, że szybko

LIDKA napisał(a)
My tu lubimy foty z różnych prac i rozeałek w ogrodzie. Pokazuj śmiało co działasz. Nie ma tu przymusu pokazywania tylko wyniunianych rabat. Hehe to nie insta.

Lidzia to prawda, ale ja zawsze pokazuję co tam sklecę, chociaż jak człowiek naogląda się takich cudów ogrodowych jak tu, to czasami jakiś kompleks kopnie w tylną część

sylwia_slomczewska napisał(a)
No to wszystko jasne Mam nadzieję, że Twoje rośliny okażą się tymi wymarzonymi właśnie. Że nie będzie pomyłki. To prawda rośliny zachowują się różne w ogrodach (...)

Sylwio też mam taką nadzieję, ale przysłowia jako mądrość narodów mówią, że nadzieja to matka głupich, ale z drugiej strony - głupi ma zawsze szczęście. Będę trzymać się tej drugiej wersji

Magara napisał(a)
Podziwiam pergolkę I tak myślę, że gdybym miała czas i podebrała DT narzędzia - może też bym dała radę?

Magara nie ma co do tego żadnych wątpliwości podbieraj!

Urszulla napisał(a)
Jakie przemyślane zakupy ciekawe jak w realu się sprawdzą

Tak Ula rzeczywistość jak zawsze w życiu zweryfikuje wybory

Agatorek napisał(a)
Bożenko, pergola cudna. Wykonanie na 6 z plusem

Pstryki ogrodowe zachwycają - uwielbiam Twoją szachownicę i różnorodność roślin

Aga od właścicielki takiego ogrodu jak Twój z tak pięknie wykonaną robotą kowalską i pięknym ogrodo-parkiem, to COŚ znaczy, dzięki

Anda napisał(a)
Podziwiam za zdolności i kreatywność Świetnie wyszła pergola. Fajny pomysł na trzy takie same

Ewo - dziękuję bardzo
Kordina 17:47, 17 wrz 2023

Natura obdarzyła mnie cudnej urody patisonkami wyglądają jak puzderka z biskwitu czy innej porcelany, od kwiatu, zawiązka, po dojrzałe: