Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Rumianka 21:41, 07 mar 2024

Pojazd wymiata... już sobie siebie wyobraziłam podczas pielenia... i bezcenny wzrok sąsiadów
Kordina 23:42, 07 mar 2024

April napisał(a)
Nie no, boska fotka Szkoda że u mnie niepraktyczne bo by się przydało na te bolące plecy

No tak, w Twoim laskowym ogrodzie nie ma dogodnego terenu na taki pojazd, chyba, że jego zawartość, jako pomocnika
Tak Dziewczynki, materacyk koniecznie, a niektóre chcą z operatorem, no, no, chyba musiałby być podwójny pojazd? Albo piętrowy? Elisko wtedy dopiero wzrok sąsiadów byłby bezcenny
Tylko Ania zmieniła temat na bezpieczniejszy i wróciła do tematu nakolanników
A mnie dzisiaj udało się posiać rzodkiewki na zeszłorocznych paskach, super sprawa, polecam, kładę pasek trochę palcami wgłębnę i na wierzch ok pół cm ziemi i jest. Może i wcześnie, ale przykryłam agrowłókniną, rzodkiewki różne od czerwonych do sopli:

a poniżej dla przypomnienia proces twórczy

https://www.ogrodowisko.pl/watek/11399-grzebiuszka-ziemna?page=96&quoted_post_id=4093245

Od kogoś z ogrodowiska wysiałam w zeszłym roku szczaw krwisty, dobry do jedzenia i równocześnie ozdobny, ciemno-zielony z czerwonymi żyłkami, ale nie spodziewałam się, że tak ładnie bujnie, mam ich chyba z 10 w różnych miejscach:

A teraz wreszcie idę dokonać rzutu na wacik, jak mówi Asia czyli nasiona pomidorków na mokry wacik
Kordina 10:53, 08 mar 2024

Rano u mnie też -2°C wszystko lekko posrebrzone, z piesem na spacerze porannym:

a co jeśli ziemia się kończy tam gdzie mgła?
Nad głową przelatują dzikie gęsi, słyszę je, a nie widzę, one też ziemi nie widzą, a jednak wiedzą gdzie lecieć, nie ma kolizji pomiędzy, mają wbudowany biologiczny gps jeden z milionów cudów na tej Ziemi

Pajęczyny pokryte szronem:

Basieksp 10:57, 08 mar 2024

Pajęczyna bardzo ładna ale taka jakby nie wiosenna, nie wiem dlaczego ale z jesienią mi się skojarzyła i ta mgła u nas pogoda podobna, chyba tylko przymrozek większy, ale teraz świeci słońce
Kordina 11:05, 08 mar 2024

O wszystkich kobietach:

Basiu tak naprawdę jeszcze zima
Basieksp 12:00, 08 mar 2024

Kordina napisał(a)
O wszystkich kobietach:

Basiu tak naprawdę jeszcze zima

❤️
malgorzata_s... 16:12, 08 mar 2024

Trochę przejrzałam wątek i jestem pd wrażeniem. Jesteś kopalnią pomysłówBardzo mi się podobają i przejrzę więcej. Pozdrawiam serdecznie
Kordina 18:41, 08 mar 2024

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Trochę przejrzałam wątek i jestem pd wrażeniem. Jesteś kopalnią pomysłówBardzo mi się podobają i przejrzę więcej. Pozdrawiam serdecznie

O!! Gosia, dzięki! A ja oglądałam kilka razy filmik i Twój piękny ogród z Ogrodowiska, należy do moich ulubionych, a tych mam kilka
Nawet stworzyłam wątek i tam też umieściłam Twoje skarby:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/11584-filmy-wywiady-z-uczestnikami-forum-ogrodowisko

jest wątek filmowy z Mają, ale nie z "ogrodem na ty" i "Rok w ogrodzie" czy "Busem przez polskie ogrody". Miło, że mnie odwiedziłaś pozdrawianki ślę i dla Basi również

Przypominajka do pośmiania się:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2523-tu-mozesz-sie-posmiac-lub-nie?page=13#post_4
Joku 20:27, 08 mar 2024

Bożena, napisz proszę trochę więcej o wysiewie "na wacik", proszę. Tzn. podkiełkowujesz na czymś wilgotnym?
vita 21:27, 08 mar 2024

Kordina napisał(a)
Od kogoś z ogrodowiska wysiałam w zeszłym roku szczaw krwisty, dobry do jedzenia i równocześnie ozdobny, ciemno-zielony z czerwonymi żyłkami, ale nie spodziewałam się, że tak ładnie bujnie, mam ich chyba z 10 w różnych miejscach:

Próbowałaś przyrządzić coś z tego szczawiu? Roślina nie jest mi obca, ale tak bardziej o dekoracyjności na rabacie niż na talerzu o niej dotąd myślałam. Czy ma kwasowość w smaku?
Patent na sianie rzodkiewek zaoszczędzi Ci przerywki