Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

Juzia 11:37, 27 wrz 2024

Ale zgrabna teraz ta magnolka!
I kosmos fajny! Może za kilka lat... jak jeszcze będziesz miała ... to poproszę o nasiona
Hahaha!
Kordina 12:03, 27 wrz 2024

Juzia jak możesz moją pamięć tak narażać

Na ulubionym pint znalazłam prowadzenia szczepki lawendy na drzewko, chyba pobawię się na przyszły rok

https://pl.pinterest.com/pin/140806231742714/

Ha, ha, a to mnie rozłożyło na łopatki (https://pl.pinterest.com/pin/14636767534958687/) :

Judith 12:38, 27 wrz 2024

Gdy przeczytałam, że chcesz opitolić magnolię i zobaczyłam tylko zdjęcie przed, chciałam zacząć biadolić . Ale tak zgrabnie ją przycięłaś, że znacząco zyskała na urodzie, super jest .
Basieksp 12:52, 27 wrz 2024

Ładnie wyszła ta magnolia pamiętam, że Ty już wcześniej przycinałaś magnolie i nie było problemu z kwiatami moje narazie małe ale jakby coś, muszę zapamiętać i nie bać się cięcia no i te truskawki
anpi 14:19, 27 wrz 2024

Fajne to drzewo bananowe i cała ptasia zgraja! U mnie też dzięciął powiększył dziurę w domku na drzewie, ale myślę, że robił to na zamówienie, bo sam się nie wprowadził, a chyba rodzinka kosów.
Rojodziejowa 15:48, 27 wrz 2024

Świetnie wygląda opitolona magnolka!

Mam tak samo puchatego kosmosa, tylko w innym kolorze. Mój się zwie Double Click Cranberries.
Joku 20:58, 27 wrz 2024

Nawozisz truskawki w czasie sezonu? Tak zdrowo się prezentują.
Z zaciekawieniem przeczytałam o cięciu magnolii. Ja mam do wycięcia jedną gałąź i się zastanawiam.
mrokasia 21:22, 27 wrz 2024

Oooo, super wyszła ta magnolia!!! Wezmę z Ciebie przykład . Muszę podkrzesać swoją Susankę bo zrobił się z niej zwalisty krzaczor.
Kordina 21:26, 27 wrz 2024

Judith napisał(a)
Gdy przeczytałam, że chcesz opitolić magnolię i zobaczyłam tylko zdjęcie przed, chciałam zacząć biadolić . Ale tak zgrabnie ją przycięłaś, że znacząco zyskała na urodzie, super jest .

No widzisz Judith z biadoleniem zawsze warto się wstrzymać
Magnolka potrząsa liśćmi w podzięce

Basieksp napisał(a)
Ładnie wyszła ta magnolia pamiętam, że Ty już wcześniej przycinałaś magnolie i nie było problemu z kwiatami moje narazie małe ale jakby coś, muszę zapamiętać i nie bać się cięcia no i te truskawki

Basiu, nie przycinałam, tylko się odgrażałam, ale wtedy mi nie wyszło

anpi napisał(a)
Fajne to drzewo bananowe i cała ptasia zgraja! U mnie też dzięciął powiększył dziurę w domku na drzewie, ale myślę, że robił to na zamówienie, bo sam się nie wprowadził, a chyba rodzinka kosów.

Aniu, ale chciałabym, chciała (sobie zaśpiewałam) żeby to było rzeczywiście drzewo bananowe, ech...
Co do powiększania otworów w dziuplach, mój mąż twierdzi, że one sobie zimowisko szykuję do spania. Dzisiaj miałam jednego dzięcioła w ręku podjadał coś z kociej miski a moja psica jak szalona się na niego rzuciła, dzięcioł nie zdążył podfrunąć, zaklinował się za koszem i wyciągałam go stamtąd, a wydzierał się w niebogłosy. Nic mu się nie stało, fiurnął od razu do swego towarzysza Taka przygoda dzisiaj była

Ktoś wypluł pestkę po arbuzie latem i teraz mam niespodziankę 3 małe kuleczki arbuzowe, pewno nie zdążą dojrzeć, ale są malownicze, większe od piłki tenisowej

Kordina 21:35, 27 wrz 2024

Rojodziejowa napisał(a)
Świetnie wygląda opitolona magnolka!

Mam tak samo puchatego kosmosa, tylko w innym kolorze. Mój się zwie Double Click Cranberries.

O widzisz, a ja nazwy nie znam, może pogrzebię w pudle z nasionami i wtedy się wyda
Magnolka nadal trzęsie listkami w podzięce.

Joku napisał(a)
Nawozisz truskawki w czasie sezonu? Tak zdrowo się prezentują.
Z zaciekawieniem przeczytałam o cięciu magnolii. Ja mam do wycięcia jedną gałąź i się zastanawiam.

Jolu nie zastanawiaj się tnij, póki pogoda sprzyja podlewałam truskawki wodą ze studni, gnojówką z pokrzyw od czasu dio czasu i chyba to wszystko, może humusem w płynie jeszcze.

mrokasia napisał(a)
Oooo, super wyszła ta magnolia!!! Wezmę z Ciebie przykład . Muszę podkrzesać swoją Susankę bo zrobił się z niej zwalisty krzaczor.

Kasiu, tak jak u mnie zwalisty krzaczor, wreszcie ktoś chce ze mnie wziąć przykład bierz przykład i tnij

Dzisiaj powiedzmy, że wujo przyszedł do mnie do kuchni i się oświadczył kwiatem jednej nocy znowu zakwitł kaktus jednym kwiatem tym razem, ale za to po raz piąty.
Jeszcze tak nie było