Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grzebiuszka ziemna » Edycja postu

Grzebiuszka ziemna

anpi 08:39, 07 mar 2026

Zdolniacha z Ciebie Bożenko. Toaletka przepięknie Ci wyszła! I pracu ogrom włożyłaś. Bo szlifowanie jest czasochłonne i nie lekkie.
Nie ukrywam , toaletka podobała się też przed malowaniem i swojego czasu miałam dylemat ze swoją, czy malować czy mie. Bo biel, tylko taka bardziej - old white -mnie kusiła, ale w tym ciemnym kolorze też podobają mi się stylowe meble.
I ja maluję w większości kredowymi farbami bez szlifowania. Ale te ciemne bejce lubią przebijać, więc trzeba przelakierować dokładnie. I to chyba raczej mniej z tym pracy, ale wzrasta koszt o lakier i kredowe farby też droższe. Więc dylemat nieraz podwójny.
Podoba mi się twój pomysł z wyklejaniem szuflad, nie do kantu tylko z pozostawieniem go tylko pomalowanym
Basieksp 09:57, 07 mar 2026

Śliczna ta toaletka, bardzo ładnie wygląda
Dorota321 13:25, 09 mar 2026

Piękna ta toaletka, prawdziwa perełka i w tej jaśniejszej wersji zdecydowanie lepiej wygląda.
Hiacynty cudne i bardzo ukwiecone, nigdy mi się nie trafiło, żeby miały po dwa pędy kwiatowe z jednej cebulki.
mirkaka 17:10, 09 mar 2026

Kordina napisał(a)

Mireczko po kwitnieniu przycinam też, ale ten obyczaj ścinania na jeżyka przeważnie w lutym, przejęłam od Justyśki z wymarzonego
Tak, mebel był w częściach, osobno nogi , blat z szufladami, a wrzucę zdj:

Ewo kupowałam na Allegro i w opisie napisali, ze dostawa w kwietniu w kolejności złożenia zamówień Napisałam na priv

No właśnie taki zakup, to ja rozumiem - kupuję trzy a mam sześć

Ulinko lilie pewno w tym roku w kwietniu się pokażą, no chyba że marzec okaże się ciepłym

Ze też ci się chce dwa razy ją ciąć,
No napracowałaś się doprawdy przy tej toaletce, przecudna jest
Kordina 19:22, 09 mar 2026

anpi napisał(a)
...
I ja maluję w większości kredowymi farbami bez szlifowania...

Aniu napisz mi proszę jakiej farby kredowej używasz? Jakiej firmy? Może link na priv? Kupiłam kiedyś polską kredówkę i to była masakra, tak się zniechęciłam, ciężko się rozprowadzała, robiła zacieki itp.
Basiu, Dorotko, Mirko - dziękuję
Zeszłoroczne hortensje ogrodowe przycinane po zmrożonych pączkach suchych, wypuściły wiele bocznych i później kwitnących pędów. To moje cięcie w niczym nie przeszkodziło

mirkaka 06:19, 10 mar 2026

Nawet są ładniejsze bo bardziej kompaktowe , moje bardzo rozlazłe, muszę krzaki ciągle podpierać bo leżą na ziemi
Kordina 19:15, 10 mar 2026

To może czas na cięcie bardziej radykalne? Obejrzyj od 20:20 z niezapomnianym Panem Tatą:

https://www.youtube.com/watch?v=fgD2_yNGMDk

wycina 4-letnie gałązki, a jak chce się nadać jakiś kształt kompaktowy, to jak najbardziej można ciachać, tylko liczyć się z tym, że dopiero na drugi rok zakwitnie
Juzia 19:49, 10 mar 2026

Ja za hortkami ogrodowymi jakoś nie przepadam.... ale w towarzystwie tych małych paprotek wyglądają świetnie!

Cieszę się bardzo, że też je mam Posadzę sobie przy Anabellkach
Agatorek 19:38, 11 mar 2026

Bożenko, Ty mnie chyba nigdy nie przestaniesz zadziwiać. Pozytywnie oczywiście. Kobieta wielu talentów . Toaletka wyszła Ci cudownie.

Ogrodówki też masz śliczne. Okrywasz je na zimę?
Eupraksja 22:51, 11 mar 2026

Kordina napisał(a)

Jak przepięknie wyglądają otulone tymi liśćmi paproci, jak w bukiecie!