bociek
20:07, 03 lis 2011

Dołączył: 05 paź 2011
Posty: 7991
Matjasy
czerwona cebula
ocet
woda
cukier
ziele angielskie
pieprz
Kupujemy sledziki i postepujemy jak zwykle - mycie, moczenie, krojenie w dzwonki
Cebulke kroimy w talarki
Ocet mieszamy z woda (moc wedlug uznania) dodajemy duzo cukru (kilka czubatych lyzek - musi byc wyraznie slodkie, wiec nie zalujcie), dodajemy garsc ziela angielskiego i garsc pieprzu - zalewa musi byc nie tylko slodka, ale i aromatyczna. Tak przygotowany mix nalezy zagotowac i wystudzic.
W salaterce ukladamy warstwami cebulke i sledziki. Zalewamy zimna zalewa.
Sledziki nadaja sie do konsumpcji po kilku godzinach. Najlepsze ze swiezym pieczywem z maselkiem.
U mnie znikaja przed podaniem na stol
Smacznego
Nie podaje dokladnych proporcji, sama robie "na oko". Ma byc wyraziscie, slodko-kwasno-korzennie
czerwona cebula
ocet
woda
cukier
ziele angielskie
pieprz
Kupujemy sledziki i postepujemy jak zwykle - mycie, moczenie, krojenie w dzwonki
Cebulke kroimy w talarki
Ocet mieszamy z woda (moc wedlug uznania) dodajemy duzo cukru (kilka czubatych lyzek - musi byc wyraznie slodkie, wiec nie zalujcie), dodajemy garsc ziela angielskiego i garsc pieprzu - zalewa musi byc nie tylko slodka, ale i aromatyczna. Tak przygotowany mix nalezy zagotowac i wystudzic.
W salaterce ukladamy warstwami cebulke i sledziki. Zalewamy zimna zalewa.
Sledziki nadaja sie do konsumpcji po kilku godzinach. Najlepsze ze swiezym pieczywem z maselkiem.
U mnie znikaja przed podaniem na stol
Smacznego

Nie podaje dokladnych proporcji, sama robie "na oko". Ma byc wyraziscie, slodko-kwasno-korzennie

____________________
Wiosne trzeba miec przez caly rok w sercu :D Bockowe perypetie ogrodkowe
Wiosne trzeba miec przez caly rok w sercu :D Bockowe perypetie ogrodkowe