domiszka
14:59, 06 lip 2022
Zano kochana, absolutnie mnie nie wystraszylas korzystam teraz z pogody, gdy nie ma upalow i da sie cos porobic w ogrodzie bez ciaglego zaslaniania sie przed sloncem.
Rabata pod ogrodzeniem pooooowoli nabiera ksztaltu, hortki widze przyjel sie wszystkie. Wczoraj podsypalam je fusami, a ze kawosz ze mnie wielki zapas fusow mam powazny.
znalazlam tu na ogrodowisku przeeeepiekne inspiracje, chcialabym osiagnac podobny efekt, jedynie chce dosadzic cos zimozielonego lub chociaz cos czedgo na wiosne nie musze obciac.
bo na te chwile mam tu hortensje, perovskie, rozplenice little bunny, lawende ( o niej napisze za moment)
myslalam o dodaniu morning light bo mam sporo ale to kolejna rolina do sciecia na wiosne wiec bedzie dlugo golo...
mam dwie brzozy youngii, chcialabym jeszcze jedna.
ponizej inspiracje w ktorych sie zauroczylam
co do lawendy, chyba ja zamordowalam
zbyt dlugo siedziala w doniczkach czekajac na zasadzenie a potem pewnie zle przygotowany grunt. czytalam ze powinnam podsypac dolomitem a ja wymieszalam tylko ziemie gliniasta z piachem.
Obfite podlewanie tez nie pomoglo. nie wiem jak inni to robia. Hortki kochaja wode, lawenda niezbyt.. jakim cudem zatem maja je razem zasadzone ja sie pytam ?!