domiszka
08:57, 23 kwi 2024
hej Lidko, dziekuje ze nadal o mnie pamietasz bardzo to miłe !
To tak, tam gdzie furtka, poki co bez szans poki owa furtka jest, mam za furtka kompostownik, wywalamy tam skoszona trawe, za plotem giganteusy.
Jak bedzie trzeba zlikwidowac to oczywiscie tak zrobie, nie bedzie mnie juz ograniczało dojscie do furtki, a poki co taki sledzik na 60 cm.
Plan ja ogolny mam co do rabat, nie mam jednak talentu do kompozycji, jak ukladac rosliny zeb to wygladało dobrze, zawsze ukladam w rzedach jedno za drugim, a to wydaje mi sie takie nudne i nie dzisiejsze.
Tak jak mowisz bede szła etapami, najpierw duza szeroka rabata bo juz ja cała rozkopałam wziełam teraz tydzien urlopu zaczynajac od piatku wiec akurat bedzie ciepło bede działać.
Potem biore sie za rabate gdzie sa runianki, nie mam jeszcze pomysłu co z nimi zrobic, ale faktycznie, zle im u nas w słoncu, nie mam jednak na działce w ogole cienia, najszybciej pojawia sie cos po 15.
Potem bede działać z rabata gdzie sa funkie, tez dosc waska bo 90 cm, ale o dziwo te funkie dobrze znosiły słonce, docelowo maja byc pod drzewkami jak urosną wiec beda miały cien, ale czy tam zostana ? Myslalam ze nie, bylam pewna ze zimy i wilgoci nie przezyja a bardzo mnie zaskoczyły.
Nadal moim nadrzednym problemem jest jak ukladac rabaty, ogladam cala mase kompozycji ale tam jest juz widok na gotowe rabaty, nie widac faktycznie jak te rosliny poukladano wiec bede miała zagwostke
a teraz ide zerknac co tam u Ciebie nowego !