Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

MagdaLenka 13:54, 05 sie 2026

Kasiu, z tymi ogrodami, to tak samo, jak u nas. Nie każda posesja jest zadbana, bo nie wszyscy mają ogrodnicze zacięcie. Natomiast ogrody osób zaangażowanych w ten temat, to są ogrody - ośmielam się stwierdzić - na najwyższym światowym poziomie. Tworzymy piękne kompozycje i na prawdę mamy powodu do dumy. Także, dziewczyny i chłopaki, brawo my!
anpi 14:32, 05 sie 2026

Ale pisząc o osobach zaangażowanych piszesz o właścicielach angielskich ogrodów?
MagdaLenka 14:41, 05 sie 2026

anpi napisał(a)
Ale pisząc o osobach zaangażowanych piszesz o właścicielach angielskich ogrodów?

Aniu, raczej chodziło mi o polskie ogrody. Nie wiem, czy jestem obiektywna, czy może za bardzo przemawia przeze mnie lokalny patriotyzm przyrodniczo-krajobrazowy, ale nasze ogrody podobają mi się bardziej, niż te, które widziałam w Anglii. Oczywiście mało jeszcze widziałam i mam nadzieję zwiedzić kiedyś więcej, ale na chwilę obecną doceniam przede wszystkim nasz rodzimy zmysł kompozycyjny.
anpi 15:31, 05 sie 2026

Miałam nadzieję, że piszesz o poziomie polskich ogrodów
Angielskie widziałam tylko na fotkach czy filmikach, ale porównując- to też o wiele bardziej podobają mi się polskie ogrody i te które widziałam na żywo i te nagrywane i fotografowane. Niektóre przecież inspirowane angielskimi. Ale ostatecznie chyba z większą dbałoscią o szczegóły, wypielęgnowanie