Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ożankowy ogród

Ożankowy ogród

Ulina 20:34, 01 sie 2026

Żółtą liliowcowa przekwitają, zaczyna pomarańczową

Ulina 20:36, 01 sie 2026

Altankowo

I jeszcze reklama tawułki color flash
anabuko1 09:37, 02 sie 2026

Ulinko, patrzę na te zdjęcia i czuję spokój.
Twój ogród ma taką lekkość i przemyślane kompozycje. Burgundowe liście podbiałowca pięknie kontrastują z delikatnymi trawami, a te kremowe hortensje bukietowe wyglądają jak obłoki na tle zieleni.

Podoba mi się jak prowadzisz rabaty wzdłuż tuj. Hosta, żurawki i te żółtawe kępy tworzą miękką krawędź, która prowadzi wzrok dalej, w głąb ogrodu. Przy drzewie z rdzawym kwiatem na pniu zrobiłaś przytulny zakątek.

A liliowce pomarańczowe to jest czysta energia. Wypełniają przestrzeń i dodają ciepła całej reszcie.
Widać, że każdy kąt masz dopieszczony i że to miejsce oddycha razem z Tobą.
Ulina 20:56, 02 sie 2026

anabuko1 napisał(a)
Ulinko, patrzę na te zdjęcia i czuję spokój.
Twój ogród ma taką lekkość i przemyślane kompozycje. Burgundowe liście podbiałowca pięknie kontrastują z delikatnymi trawami, a te kremowe hortensje bukietowe wyglądają jak obłoki na tle zieleni.

Podoba mi się jak prowadzisz rabaty wzdłuż tuj. Hosta, żurawki i te żółtawe kępy tworzą miękką krawędź, która prowadzi wzrok dalej, w głąb ogrodu. Przy drzewie z rdzawym kwiatem na pniu zrobiłaś przytulny zakątek.

A liliowce pomarańczowe to jest czysta energia. Wypełniają przestrzeń i dodają ciepła całej reszcie.
Widać, że każdy kąt masz dopieszczony i że to miejsce oddycha razem z Tobą.

Żaden kąt nie jest skończony, ale dopieszczam po kawałku
Narsilia 21:58, 02 sie 2026

Ulina napisał(a)

W jakim rejonie Polski jesteś i kogo masz w pobliżu?

Łodzkie więc niestety nikt z tych na stałe urzędujących na ogrodowisku
Narsilia 22:01, 02 sie 2026

Chciałam zapytać o czosnki które teraz u ciebie kwitną czy sądziłas z cebul czy to jakieś byliny pięknie to wygląda jak to szukać aby u ciebie je ugościć tez kolekcjonuje fiolety w ogrodzie
Ulina 08:00, 03 sie 2026

Narsilia napisał(a)

Łodzkie więc niestety nikt z tych na stałe urzędujących na ogrodowisku

Margo2 z "Ogródek Gosi" mieszka ok 100km od Ciebie, ale może okazać się wiecej bo nie znam Waszych miejscowości. musisz ją podpytać dokładniej. Dziewczyny z okolic Krakowa też przyjeżdżają ponad 100km. Nawet choćby raz w roku się umówić to fajnie
Ulina 08:07, 03 sie 2026

Narsilia napisał(a)
Chciałam zapytać o czosnki które teraz u ciebie kwitną czy sądziłas z cebul czy to jakieś byliny pięknie to wygląda jak to szukać aby u ciebie je ugościć tez kolekcjonuje fiolety w ogrodzie

To są czosnki bylinowe, nie znam odmiany bo dostałam od sąsiadki. Rosną kępowo. Miałam małą kępkę, teraz dzielę, bo chcę je mieć na dwóch sąsiednich rabatach. One fajnie się wpasowują między rośliny. Kwitną po bodziszkach i czosnkach cebulowych.
Gdybyś nie dostała ich to napisz.
anpi 17:54, 03 sie 2026

Ulina napisał(a)

Margo2 z "Ogródek Gosi" mieszka ok 100km od Ciebie, ale może okazać się wiecej bo nie znam Waszych miejscowości. musisz ją podpytać dokładniej. Dziewczyny z okolic Krakowa też przyjeżdżają ponad 100km. Nawet choćby raz w roku się umówić to fajnie

Dziewczyny z naszej " lubelskiej" grupy też w większości mieszkają od siebie 70- 100km a spotykamy się 1- 2 razy w miesiącu nawet. Nie zawsze uda się wszystkim na raz. Ale da się! Po miesiącu to już mocno za sobą tęsknimy , za naszymi ogrodami i rozmowami , śmiechami! I pysznymi jedzonkiem też