Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ożankowy ogród

Ożankowy ogród

LIDKA 21:40, 24 sie 2026

Silverki Stoją a moje wiszą bo są w donicach. Kalina zakupiłam 4 różne.
Wszystkie małe ale heca jest taka że sobie nie podpisałam gdzie jaka i nie wiem która jest która. Muszę zaczekać na kwiaty.

Z rozmnażaniem roślin dasz radę. U Ciebie dobra gleba to rozchodniki możesz Ula teraz pociąć i wsadzić gałązki. Dadzą radę.
Ulina 07:11, 25 sie 2026

LIDKA napisał(a)
Silverki Stoją a moje wiszą bo są w donicach. Kalina zakupiłam 4 różne.
Wszystkie małe ale heca jest taka że sobie nie podpisałam gdzie jaka i nie wiem która jest która. Muszę zaczekać na kwiaty.

Z rozmnażaniem roślin dasz radę. U Ciebie dobra gleba to rozchodniki możesz Ula teraz pociąć i wsadzić gałązki. Dadzą radę.

Pewnie, że dam radę. Co ciekawe rozchodniki najpierw mnożyłam, potem przyszły mokre czasy zaczynały mi gnić. Teraz znów rozmnażam bo są bezproblemowe a ja nie mam zdrowia.

Do donic kup sobie te niskie odmiany hortensji.

Graffiti- czy będzie nią to zobaczymy
Ulina 09:10, 25 sie 2026

U mnie rano o 8 w ogrodzie jak na lotnisku centralnym, taki ruch ptasi. Potem popołudniu również. Nawet dzięcioł przylatuje wyjadać z trawnika robale, widzę go już drugi raz, chyba się przyzwyczaił do miejsca.. Potem dziub ma uwalony ziemią
Zaczęłam czytam, że często przebywa na ziemi i łąkach. Jest specjalistą od mrówek. To się ucieszyłam bo mrowisk mam ogrom.
A kosy i drozdy buszują w ściółkach na rabatach codziennie. Już jesteśmy ze sobą zaprzyjaźnieni, po skoszonym uwielbiają skakać.