czy możecie mi doradzic chce kupic( przez internet ) sadzonki bukszpana na obwódke ponad 150 sz i zastanawiam sie czy moga byc kopane z gruntu, podobno sa lepsze z doniczek ale te z gruntu sa tansze bo po 2zl ( na sdjeciu moze nie za wysokie ale ladne rozrosniete od dolu
Kochani, może uda Wam się rozpoznać, co dolega moim bukszpanom ? Posadziłam na wiosnę sporo kulek i wszystkie ładnie się przyjęły, miały przyrosty, a teraz dwie z kulek wygądają tak :
Wyjechałam na tydzień na wakacje, ale podobno było sporo deszczu, więc to raczej nie z braku wody. Poza tym, pozostałe kulki na tej rabacie są ok. Co teraz z nimi robić ? Help !
Dzień dobry
Mam problem z bukszpanami, ostatnio pojawiły się na nich żółto-brązowe plamki. Wydaje mi się, że z dnia na dzień przenoszą się na kolejne krzaczki i jest ich coraz więcej. Bardzo proszę o pomoc.
Napiszę w wątku o bukszpanie, ale w sumie dotyczy to cięcia wielu roślin. Osobiście mam problem ze sprzątaniem po cięciu. Znalazłam fajną rzecz, bo rozkładanie worków albo szmat już mnie męczy: http://www.gardenclipcatcher.com/
Oczywiście chyba w Polsce niedostepny, choć można by chyba uszyć i włożyć drut w tunelik. Bardzo ciekawy patent. Co myślicie?