Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Ogrody na świecie » Ameryka w pigułce, czyli roadtrip z Zachodu na Wschód

Ameryka w pigułce, czyli roadtrip z Zachodu na Wschód

TAR 09:16, 19 cze 2024

Super, parki i przyroda niesamowite robia ogromne wrażenie. Miasta generalnie zabudowane i to nie moja bajka ale fajnie zobaczyc miejsca, ktore mozna skojarzyc z jakas scena z filmu lub programu. Jesli masz wiecej fotek z parkow to chetnie bym zobaczyła
sylwia_slomc... 11:37, 19 cze 2024

Ja również
Agatorek 22:45, 19 cze 2024

Wyprawa rzeczywiście była niesamowita.
Tak jak Tarcia zauważyła, miasta, jak miasta, tam akurat nie ma takich zabytków jak np w Europie . Ale i tak ciekawie było zobaczyć różne miejsca znane z filmów.

Zdjęć mam mnóstwo, postaram się wrzucić jeszcze w najbliższym czasie jakieś z parków.
Szczerze mówiąc, czuję lekki niedosyt po tej podróży, miałam wielką ochotę przedłużyć wyjazd (w końcu mając Estę można przebywać w USA legalnie do 180 dni ), mimo tego, że nigdy nie miałam jakiejś takiej fascynacji Stanami. Ale to właśnie ta przyroda, tak zróżnicowane tereny sprawiły, że mam ochotę tam wrócić. Może niekoniecznie w te same miejsca, ale np na Alaskę?
ajka 23:10, 19 cze 2024

Aguś fantastyczna wyprawa, pozazdrościć ! Przeładowany program? To brzmi jak wyprawa dla mnie
Ja pojechałabym nawet dla samych parków, przyroda to to co fascynuje mnie najbardziej. Chociaż przyznam, że filmowe miejsca i Las Vegas, też robią wrażenie.
Niesamowite ile zobaczyłaś: jeszcze ta wioska Amiszów, Route 66, foki, niedźwiedzie. Ach, wcale nie dziwię się, że chcesz więcej

Edit: naprawdę podziwiam cię, że w tak krótkim czasie potrafisz usiąść do zdjęć. Mi to zajmuje całe wieki Dzięki za to !
Agatorek 23:19, 19 cze 2024

Aniu, pod koniec wyprawy byliśmy już strasznie zmęczeni, ale jakoś nikt nie chciał wracać do Polski .
Ostatniego dnia przed wylotem w Nowym Jorku zrobiliśmy pieszo ponad 20 km (a jeździliśmy tam metrem), a i tak wieczorem jeszcze wyszliśmy na drinka . Tylko zmieniłam buty na klapki

Ja w sumie miałam do wyboru, albo zrobić same parki na Zachodzie plus tamtejsze miasta (Los Angeles, San Francisco i Las Vegas) albo dorzucić do tego jeszcze przejazd na wschód. Wybrałam to drugie, bo chciałam jeszcze zobaczyć zwłaszcza Chicago i Nowy Jork.

A takie „filmowe” Las Vegas to tak naprawdę jedna długa bardzo świecąca ulica z wielkimi hotelami, kasynami i sklepami. Bardzo głośna i zatłoczona. Byliśmy też w starej części, tam było znacznie przyjemniej (niska zabudowa i nie było aż tylu neonowych, wielkich reklam). Jak dla mnie mogliśmy w zupełności pominąć to miasto. Tak jak i część Nowego Jorku- Times Square. Wielkie neony i nic poza tym. A ludzi mnóstwo.
Magleska 07:05, 20 cze 2024

Aga Dziękuję za fotki
wspaniale było przeżyć z Tobą ten wyjazd
Jak masz więcej ,to wstawiaj ,z chęcią będę oglądać i marzyć ,żeby się tam znaleźć
Kasiapod 17:18, 20 cze 2024

Agnieszka oglądałam i wzdychałam ehhh Zdjęcia robią niesamowite wrażenie.
Ale miałaś super wycieczkę!!!
olciamanolcia 19:12, 20 cze 2024

O maj gat Bosko!
Wyprawa o jakiej można pomarzyć..
San Francisco zazdroszczę na maxa
Judith 20:35, 20 cze 2024

A ja Nowego Jorku, Los Angeles i Las Vegas
W przeciwieństwie do koleżanek mnie najbardziej interesują miasta . Fascynuje mnie urbanistyka, a w mojej okolicy mam obcykane wszystkie budowy . Zdecydowanie minęłam się z powołaniem .
olciamanolcia 20:46, 20 cze 2024

No Los Andżeles i Nju Jorku też i Cikago troszku