Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Niech Wasze rady rozkwitną!

Niech Wasze rady rozkwitną!

Magdic 14:37, 20 sie 2024

sylwia_slomczewska napisał(a)

Różnie z tym bywa w zależności od odmiany. Gdyby to były cisy czy bukszpany nie byłoby problemu z tujami jest rożnie cyprysy raczej nie wypuszczą. Z góry możesz je wyrównać bez obaw. Od strony tarasu możesz przyciąć w granicach zielonego te najszersze i dać czas węższym by do tej szerokości dorosły. Tak jak radzi Magda nie ze wszystkimi odmianami się udaje.

Gwoli ścisłości - ja w ogóle nie radzę tak jak u nas było. Ktoś mi tak doradził, a potem się dowiedziałam, że właśnie trzeba było odwrotnie - góra od razu a boki stopniowo. Co ja się nadenerwowałam, że nie odrosną. No i jeszcze ten wygląd! Co prawda ogród nie wyglądał wtedy dużo lepiej, ale i tak te czupryny straszyły.
sylwia_slomc... 14:51, 20 sie 2024

Magdic napisał(a)

Gwoli ścisłości - ja w ogóle nie radzę tak jak u nas było. Ktoś mi tak doradził, a potem się dowiedziałam, że właśnie trzeba było odwrotnie - góra od razu a boki stopniowo. Co ja się nadenerwowałam, że nie odrosną. No i jeszcze ten wygląd! Co prawda ogród nie wyglądał wtedy dużo lepiej, ale i tak te czupryny straszyły.

Ważne, ze efekt u Ciebie się sprawdził
Monia81 07:33, 02 wrz 2024

Marta witaj cieszę się, bo prawie jesteśmy sąsiadkami fajnie, że pojawiła się osoba z niedalekich okolic jesteś na etapie planowania a później tworzenia, to fajny czas a jeszcze plus taki, że trafiłaś na forum na początku swojej przygody z ogrodowaniem
Ja mam szmaragdy, bo chciałam coś co stworzy mi ścianę zielonego szybko i niezbyt drogo, bo wiatr hulał ostro, a że mam też wąski ogród to nie chciałam nic rozłożystego.
Pozdrawiam i będę zaglądać
LIDKA 22:31, 21 paź 2024

hey, działasz coś?
pozdrawiam
lidka
Kordina 22:49, 02 kwi 2025

No ciekawe, jaką decyzję podjęłaś
Już wiosna, czas się obudzić ze snu zimowego