Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Krys 21:36, 02 lis 2013

bacowa napisał(a)
Ale numer ty pamiętasz a ja zapomniałam.
Kiedy siałaś werbenę wiosną czy jesienią ?

Wczesna wiosna do skrzynek i pożniej pikowałam do gruntu,nasionka dostałam od naszej Danusi
bacowa 21:49, 02 lis 2013

To ja też tak zrobię
Bogdzia 22:21, 02 lis 2013

Krys napisał(a)

Wzajemnie Bożenko Dzisiaj zakończyłam sadzenie cebul tych ,które do tej pory kupiłam i oj nie wiem czy dam radę omijać sklepy z cebulami

Byłam w czwartek w OBI i myślałam ze coś kupię a tam już Boże Narodzenie i ani śladu po cebulkach.Miłej niedzieli Krysiu.
Margarete 15:37, 04 lis 2013

Wpadłam pooglądać jesien u ciebie , masz jeszcze wiele kolorów jak widzę....
a ja swoje cebule tez juz posadziłam - to jest mój cebulowy debiut w moim ogrodzie...zobaczymy wiosną. Maiłam ich razem wszystkich i tych wielkich czosnków i tych maleńkich krokusikowych około 450 szt.
Powinno byc wiosna kolorowo !

Przypomniałam sobie u ciebie o zebraniu nasion z werbeny, musze ściąc koncówki tego jednego jedynego krzaczka który mam i podsuszyc na parapecie to same sie wysypią i na wiosne bede sadzic do skrzyneczek. Miałam ja pierwszy raz w tym roku ale mi sie bardzo podobała, była nawet ładniejsza niż ta która oglądałam u naszej Bogdzi, to znaczy kształt kwiatów miała inny choc tez była niby werbena patagońska.

Miałas Krysiu dla mnie przez tesciową Karoli przekazać sadzonki trawki ale nie dotarło nic do mnie, czy teraz to juz nie za późno ? żebuy jeszcze je ewentualnie wsadzic... bo bedziecie miały kontakt obie za sprawa zamówionych róż ( zazdroszcze wam ich ...ale ja juz w tym roku trzymam sie postanowienia żeby nic nie kupowac - reszta zakupów na wiosne dopiero )

Daj znac co z ta ew. trawka ?
Moze podjade po nią do ciebie w najbliższy weekend któregos dnia żeby tesciowej Karoliny nie robic problemów ?
popcorn 15:51, 04 lis 2013

Małgoś tu nie chodziło o przekazanie, tylko o to żeby już nie dzielić tych trawek, bo na 90% jest za późno i by się zmarnowały..
ja bym poczekała do wiosny!
k.
Pszczelarnia 18:08, 04 lis 2013

Graby? U mnie przegrały z bukami czerwonymi. Ale warto je sadzić.
jola54 17:25, 05 lis 2013

Witaj Krysiu!

Z jakich Wojsławic Ty jesteś?, bo ja z tych koło Chełma Lubelskiego, pozdrawiam serdecznie...i śpieszę poczytać o Twojej działce.....
Milka 17:38, 05 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Krysia i graby i buki, super że Pszczółka wybrała buki, głosowałam za nimi, pozdrawiam
Krys 21:31, 05 lis 2013

Margarete napisał(a)
Wpadłam pooglądać jesien u ciebie , masz jeszcze wiele kolorów jak widzę....
a ja swoje cebule tez juz posadziłam - to jest mój cebulowy debiut w moim ogrodzie...zobaczymy wiosną. Maiłam ich razem wszystkich i tych wielkich czosnków i tych maleńkich krokusikowych około 450 szt.
Powinno byc wiosna kolorowo !

Przypomniałam sobie u ciebie o zebraniu nasion z werbeny, musze ściąc koncówki tego jednego jedynego krzaczka który mam i podsuszyc na parapecie to same sie wysypią i na wiosne bede sadzic do skrzyneczek. Miałam ja pierwszy raz w tym roku ale mi sie bardzo podobała, była nawet ładniejsza niż ta która oglądałam u naszej Bogdzi, to znaczy kształt kwiatów miała inny choc tez była niby werbena patagońska.

Miałas Krysiu dla mnie przez tesciową Karoli przekazać sadzonki trawki ale nie dotarło nic do mnie, czy teraz to juz nie za późno ? żebuy jeszcze je ewentualnie wsadzic... bo bedziecie miały kontakt obie za sprawa zamówionych róż ( zazdroszcze wam ich ...ale ja juz w tym roku trzymam sie postanowienia żeby nic nie kupowac - reszta zakupów na wiosne dopiero )

Daj znac co z ta ew. trawka ?
Moze podjade po nią do ciebie w najbliższy weekend któregos dnia żeby tesciowej Karoliny nie robic problemów ?

Małgosiu odpowiedziałam u Karoliny,niestety już po sezonie wykopywania,ale mam dla Ciebie i Bogdzi sadzonki tej trawy
Krys 21:33, 05 lis 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Ewa to musze pomyslec,ale juz nie w tm roku,jestem juz zmeczona.Budowa i ogród i stres w pracy to za duze obciązenie dla mnie.Mam dość polskich "fachowców".Pozdrawiam