Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Krys 13:43, 25 cze 2017

barbara_krajewska napisał(a)

Może to Mister Lincoln? One sa takie aksamitne.

Basiu ona jest aksamitna,ale bardzo ciemna w paku czarna i niewysoka
Krys 13:45, 25 cze 2017

Margerytka40 napisał(a)
Krysiu przyszłam się przywitać i od razu takie widoki. Róże to nie moja bajka ale hortki cudniaste. Pokazuj jak będą dalej kwitły. U mnie anabelki strasznie marne w tym roku. Najpierw gradowa nawałnica je zmasakrowała a później osłabione padły łupem mszyc. Muszę pocieszać oczy u innych..
Co to za trawka rośnie przy szałwi?

Asia witaj u mnie.Hortensje wymagaja kwaśnej gleby i są wyjatkowo wodolubne,w upały to zanim sam cos zjem podlewa.
Trawa to Carex elata 'Aurea',zdecydowanie do cienia,którego u mnie brak ,troche j przypala,ale podlewam ja regularnie i podoba mi sie bardzo
Krys 13:47, 25 cze 2017

AnnaCh napisał(a)
Krysiu cudnie kwiatowo

Chciałam Ci powiedzieć, że patyczki od Ciebie eksperymentalnie część poszła do ziemi i chyba nic z tego (no chyba nie mam ręki ), dwa jeszcze wykazują jakąś wolę życia, podlewam, może jeszcze coś się wykluje.
Ale część dałam do wody i tak stały, 5 sztuk Grandiflora puściło korzenie i już siedzą w doniczkach 4 nawet pąki mają

Ania u mnie tez w tym roku patyczki z marnym skutkiem ukorzenione,brak casu a i wiosna zimna im zaszkodziła,ale cieszy ,że chociaz te kila bedzie trzeba podlewac i raczej w cieniu jak są w doniczkach
Krys 13:48, 25 cze 2017

Urszulla napisał(a)

Krysiu, a ta róża to nie przypadkiem Nostalgia? Bo pod nazwą Sympatia jest czerwona pnąca?

Ula cieszę się,że jestes czujan pewnie,że to Nostalgia,sympatie miałam w innym miejscu ale poległa
Krys 13:49, 25 cze 2017

Urszulla napisał(a)

Oglądam ją bo planowałam między edenki dać. Ciekawa jestem długości jej kwitnienia. Ze stipą fajnie

Ula kwitnie długo,choc nie jestem nią zachwycona,bo sie pochyla i nie widać kwiatów,nie lubię takich róz
AnnaCh 14:29, 25 cze 2017

Krys napisał(a)
Ania u mnie tez w tym roku patyczki z marnym skutkiem ukorzenione,brak casu a i wiosna zimna im zaszkodziła,ale cieszy ,że chociaz te kila bedzie trzeba podlewac i raczej w cieniu jak są w doniczkach
Cieszę się z nich bardzo
Stoją od północy i podlewane regularnie, dostały też nawóz na korzenie
Urszulla 15:35, 25 cze 2017

Krys napisał(a)

Ula kwitnie długo,choc nie jestem nią zachwycona,bo sie pochyla i nie widać kwiatów,nie lubię takich róz

Acha, to prawda też za takimi nie przepadam.
Rench 11:23, 26 cze 2017

Leosia wyhodowałaś ogromniastego Nie tniesz go wcale?
Urszulla 15:49, 26 cze 2017

Pytałaś u Reni i róże, polecam Senteur Royale- różowa, duży kwiat, pachnąca,do 1m niewysoka. Druga wspaniała Naomi Ranaissance wyższa 1,5, resztę taka sama.obie u mnie.
Krys 17:52, 26 cze 2017

Rench napisał(a)
Leosia wyhodowałaś ogromniastego Nie tniesz go wcale?

Reniu cięłam,ale no nie wiem jest za duzy nie chce takiego