Siatka zielona jest dana po to zeby zielsko własnie z tamtej działki tak do nas nie przechodziło. Chciałam też trochę się odgrodzić, bo tam sam busz.
Nikt niestety o to nie dba . Ślimaki to na potegę tam się rodzą i zjadają moje hosty.
Spróbuje z tym rysowaniem , ale nie wiem właśnie jak mi to wyjdzie bo rysunek to jest raczej nie dla mnie
Kochani, mam wąski kawałek szeroki na 100cm a długi na 8m.
Chciałabym posadzic tam hortensja bukietowa w rzędzie, pomiędzy 2 lilaki na pniu Palbin. Zastanawiam się czy jedno drugiego nie przyćmi? Proszę was bardzo o rade
Najpierw odniosę się do Twojego wpisu . Bo mam podobnie.
Oczywiście najpierw zawzięcie rysowałam, mierzyłam, rysowałam itp. Nawet kupiłam blok techniczny w kratkę
I w sumie jak się wzięłam za wytyczanie rabat, to nic z tych rysunków nie skorzystałam.
Zaczęło się w sumie od pewnego szalonego kroku, wykopałam (sama) oczko pośrodku działki. I później zaczęłam sobie tworzyć rabaty wokół niego.
I wyszło całkiem całkiem
Jeśli rysunek nie jest dla Ciebie, to spróbuj może innego podejścia. Na pewno masz węża ogrodowego do podlewania. Albo jakiś sznurek.
Możesz go użyć wytyczając rabaty - wtedy na żywo widzisz ile miejsca zajmują, jaki mają kształt itp.
U mnie to nawet sznurka nie wykorzystywałam . Leciałam od razu ze zrywaniem darni.
Także tego, rób tak jak Ci pasuje
Ale oczywiście muszę zgodzić się z dziewczynami, żeby sprawdzać docelową wielkość roślin, które będziemy sadzić.
Bo to jest nagminny błąd, który się popełnia i sadzimy rośliny za gęsto. U mnie też występuje to zjawisko.
Piszesz też o tym, że będziecie robić elewację domu. Dopóki jej nie zrobicie, nie rób rabat przy ścianach. Bo zostaną zniszczone. Szkoda Twojej pracy i roślin.