Postęp wcale nie taki powolny.
Juzia , Ja to chyba ciężko myślę . I Cię proszę wytłumacz mi . Kupiłaś kawał pola . Wiem że pofalowane . Ale skąd tyle skarp masz? Czemu takie poziomowanie aż gruntu ?
Bardzo praco i kosztochłonne te skarpy będziesz mieć. Nie można było mieć spadków takich łagodnych rozciągniętych bo masz teren wielki przecież!
Wydawalło mi sie się że Mazury to nie górzysty teren jak u Karo.
Ja mam płasko bo myślę że na starość będę nogi ciągać albo i balkonik pchać to się jakoś do ogrodu dowlekę. Mam 1 schodek na wejściu przed domem .
Skarpy brzydko nie wyglądają... jak są dobrze zrobione i pielęgnowane
Niełatwa sprawa
Rabata niestety prosta, ale naćkałam tam wszystkiego i w rządku są aktualnie tylko hortensje.
W miarę rozrostu roślin będę powoli zabierać i finalnie pewnie i tak zostaną rządki
Różnica między jedną stroną działki a drugą była jakieś 6m To samo między frontem a tyłem Na takiej górce ciężko cokolwiek zrobić.
Ja wolałam mieć płaskie kawałki i żeby je zrobić trzeba było narobić dużo skarp.
Sad da się zrobić na górce... ale warzywnika to już sobie na górce nie wyobrażałam, bo spadek jest w stronę północną a warzywa potrzebują jednak słońca I np. jak postawić szklarnię na górce?
Dom na górce też niezłe wyzwanie. Wolałam mieć płaski kawałek na dom.
Ciężko wytłumaczyć jak się działki nie widzi na żywo
A Mazury są pofalowane bardzo
"Mazury Garbate to malowniczy, pagórkowaty region w północno-wschodniej Polsce, obejmujący tereny wokół Gołdapi, Olecka i Ełku. Słynie z mocno pofałdowanego krajobrazu (z Szeskimi Wzgórzami), głębokich jezior, a także rozległych kompleksów leśnych: Puszczy Rominckiej i Puszczy Boreckiej."