Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nie zimujące w gruncie » Gunnera - parzeplin

Gunnera - parzeplin

Tesska 17:08, 26 cze 2015

Pawle piekna jest ta Twoja chciałabym juz mięc taka , a w ogóle to ile masz gunerek ? nigdy nie pisałeś o plantacji haahhaahha

a Pani jeżowa śliczna koniecznie musisz jej kupic wołowinke a nie sucha karme haahaaha
Pawelpawel 17:36, 26 cze 2015

Tesska napisał(a)
Pawle piekna jest ta Twoja chciałabym juz mięc taka , a w ogóle to ile masz gunerek ? nigdy nie pisałeś o plantacji haahhaahha

a Pani jeżowa śliczna koniecznie musisz jej kupic wołowinke a nie sucha karme haahaaha
Mam jedną w ogrodzie i 4 w donicach plus ostatnia maleńka siewka. W tym roku powinienem mieć dużo nasion i będę eksperymentował. Temperatura, światło, wilgotność, podłoże itd. W końcu może mi się uda z utrzymaniem siewek. Na razie lipa. Kiełkują pięknie potem jest gorzej. Jerzyki lubią też twarożek i surowe jajka. Zresztą nie gardzą niczym. Dżdżownice, larwy owadów, gryzonie,padlina.
Tesska 20:53, 26 cze 2015

i to sa manikaty wszystkie ?
sylwia_slomc... 22:03, 26 cze 2015

Paweł piękne dzięki staram się jak mogę. Też mam jeże w ogrodzie, bo co noc przegrzebane zrębki, kora i kamyczki, a w zeszłym roku nawet widzieliśmy jednego, to wielkości był dorodnego kota tylko ciut niższy i bez ogona oczywiście
Jak Ci się uda z siewkami to zamawiam jedna manicatę, chyba, że wcześniej chcesz którąś sprzedać? Jeśli tak to napisz mi na priv za ile? haha bo ja biedna jestem i drogo nie kupuję
Tesska 22:12, 26 cze 2015

Sylwia zasługuje na Manicate i tyle ahahahhaha
sylwia_slomc... 23:11, 26 cze 2015

No pewnie Tereniu - staram się udowodnić, że tak i jestem nawet skłonna zapłacić rozsądną cenę. Co mi szkodzi spytać, a małe roślinki są tańsze no nie hahaha Wiem, że nie wszystkie, ale zainteresowana jestem na poważnie. Małą siewką na ten przykład tak po starej( nowej) znajomości?
Tesska 23:12, 26 cze 2015

nie no , ja głosuje za większa juz roslinką dla Ciebie - Pawełku wex sie podziel
sylwia_slomc... 23:13, 26 cze 2015

Ale skromna jestem - niesłychanie, najpiękniejsze mam ..... itd. , a mogłabym powiedzieć manicate np. a co..?
Pawelpawel 20:01, 27 cze 2015

Sylwia.Dwie z sadzonek mam już zaklepane. Sadzonkę mogę Ci odciąć na wiosnę i podarować. Nasiona powinny być w pazdzierniku, listopadzie. Siewki kwiecień maj jak się udadzą.
sylwia_slomc... 22:42, 27 cze 2015

Pawle, bardzo bardzo bardzo dziękuję, ale czym ja się mogę zrewanżować?
Jeśli zauważysz u mnie coś na Twoje chciejstwo do ogrodu to wiesz, że na rzęsach stanę, żeby rozmnożyć.

Widzisz Tereniu - warto pytać i prosić