Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 18:03, 23 paź 2012

O takie coś mniej więcej...

popcorn 18:55, 23 paź 2012

Może nie będzie źle! Ktoś ma wyspę - jedyną - która mi się podoba, z wielkimi rozplenicami na środku... chciałam Ci pokazać ale nie pamiętam kto
Z wyspami jest taki problem że nie wiadomo co na niej posadzić - pod płotem ok, można zróżnicować wysokości roślin; a na wyspie musi być na środku coś wysokiego i wszystko uporządkowane w kręgach - średni krąg - średnie rośliny, największy krąg - po obwodzie, najmniejsze - obwódkowe. AniaK ma wyspę z różami i obwódką bukszpanową -ta też mi się podoba...
A co byś chciała na tej wyspie?

Jak ja bym chciała mieć za dużo trawnika
agata_chrosc... 19:13, 23 paź 2012

te rozplenice to chyba Diana ma, takie monstrualnie wielkie, a może to nawet i jedna jest
A może zamiast wyspy jakiegoś solitera - np. magnolia, róza krzaczasta, klon palmowy? wiosną możesz sadzić dookoła cebulowe na przykład.
Juzia 19:37, 23 paź 2012

Nie wiem co chciałabym na wyspie mieć....nawet nie wiem czy to dobry pomysł.... ale tak mi się podobają zakamarki w ogrodzie i ścieżki trawnikowe wśród rabat
A u mnie naokoło będą rabaty a w środku tylko trawnik
baraga1904 09:42, 24 paź 2012

...pomysł z wyspą bardzo mi sie podoba..i stawiałabym na jakiegoś solitera, jakieś wyższe drzewo o zwartej kolumnie....albo na pniu ale wysoko szczepione..lub coś z rodzaju pendula..miłorząb, klon, śliwę umbra..
...ale namieszałam ...za dużo tych albo
nieszka 09:59, 24 paź 2012

Mi się pomysł z wyspą podoba. Tylko trzeba roślinki włascie dobrać
popcorn 10:34, 24 paź 2012

Justynko może jakieś ładne drzewko - soliter, nie wiem - buk purple fountain? W obwódce z bukszpanów, a w środku obwódki wylewająca się lawenda? Albo cebulowe?
baraga1904 10:35, 24 paź 2012

popcarol napisał(a)
Justynko może jakieś ładne drzewko - soliter, nie wiem - buk purple fountain? W obwódce z bukszpanów, a w środku obwódki wylewająca się lawenda? Albo cebulowe?

...piękne drzewo...w sam raz na wyspę..
ewalm 10:36, 24 paź 2012

Justynko, jak Ci kiedyś proponowałam, żebyś sobie odcięła ten róg ogrodu rabatami i zrobiła takie "ustronie", zakątek właśnie, bo faktycznie masz duży ogród, a wszystko jak na dłoni, aż szkoda, ale wtedy nie chciałaś. Tam miał być żywopłot i ławeczka tyłem do ogrodu? To pomyśl może nad tym jeszcze raz, myślę że to by było lepsze rozwiązanie niż wyspa.
Ta czarna kreska to co to jest?
nieszka 11:46, 24 paź 2012

A może połączyć jedno z drugim i dać wyspę ale taką w kształcie "rogala" żeby za nią było miejsce na ustronie?