Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

agata_chrosc... 19:12, 25 paź 2012

Juzia, masz na to za małą przestrzeń. Nie osiągniesz efektu izolacji i tajemniczości, tylko zagracenie przestrzeni . Tam na prawdę jest miejsce na jakiś krzak, za którym tę ławeczkę możesz postawić, ale nie na tajemnicze ścieżki. Zrobisz, a potem bedziesz to chciała wywalać. Zrób sobie wizualizację w skali, zobaczysz, że tam nie będzie gdzie stopy postawić. ale zrobisz jak zechcesz.
Juzia 19:17, 25 paź 2012

ana_art napisał(a)
eeee Juźka to trza było mówić, że Ty karnego jeżyka potrzebujesz, zaraz jakieś kolczaste rośliny wymyślimy

O berberysy mi się ostatnio spodobały
Juzia 19:18, 25 paź 2012

ana_art napisał(a)

Tu u Bogdzi widać takie fajne ścieżki. Mogłyby prowadzić do mojej ukrytej ławeczki
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2074-rododendronowy-ogrod-ii?page=332

a to chcesz tam dać duże rośliny? jesli tak to wydajemi się, że przestrzeń od ławki do roślin jest zamała... będzie takie klaustrofobiczne wrażenie

Może być szerzej niż na rysunku...myślę, że ścieżka powinna mieć do dwóch metrów szerokości....
Juzia 19:24, 25 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Juzia, masz na to za małą przestrzeń. Nie osiągniesz efektu izolacji i tajemniczości, tylko zagracenie przestrzeni . Tam na prawdę jest miejsce na jakiś krzak, za którym tę ławeczkę możesz postawić, ale nie na tajemnicze ścieżki. Zrobisz, a potem bedziesz to chciała wywalać. Zrób sobie wizualizację w skali, zobaczysz, że tam nie będzie gdzie stopy postawić. ale zrobisz jak zechcesz.

Myślę, że taka wysepka jak Joaśka narysowała się zmieści

Tam do samego rogu działki jest kawał drogi

A jak zrobię rabaty tylko przy płocie to będę miała boisko na środku

popcorn 19:34, 25 paź 2012

Matko jaka masz wielka działkę!! Zazdroszczę! Myślę ze Twoja koncepcja ma sens!
agata_chrosc... 19:45, 25 paź 2012

na zdjęciu faktycznie więcej hektarów niż na tym planie . To oczywiście zmienia postać rzeczy. No to kombinuj Zobacz sobie może, o ile jeszcze nie widziałaś, taką wyspę u Dominiki. Ładnie skomponowana, z berberysem, miskantem i przeróżną drobnicą. Moze Ci się przyda.
Juzia 19:46, 25 paź 2012

Karola....ona wcale nie jest wielka, ale dom stoi 4 metry od bramy i cały tył jest wolny
No i ten róg jest...
Juzia 19:48, 25 paź 2012

agata_chroscicka napisał(a)
na zdjęciu faktycznie więcej hektarów niż na tym planie . To oczywiście zmienia postać rzeczy. No to kombinuj Zobacz sobie może, o ile jeszcze nie widziałaś, taką wyspę u Dominiki. Ładnie skomponowana, z berberysem, miskantem i przeróżną drobnicą. Moze Ci się przyda.

U Domi????
Hmmmm...ogród pyszota jak dla mnie
agata_chrosc... 20:02, 25 paź 2012

no to sobie popatrz pod kątem swoich nowych pomysłów, bo tam chyba własnie mniej więcej podobna koncepcja całości jest.
nieszka 20:16, 25 paź 2012

Ja myślałam o takim odwróceniu zawsze możesz ją dać nieco bardziej do środka żeby za nia było miejsce do posiedzenia. Jak w rogu dasz jakiś fajny zakątek z dużych drzew to się odsłonisz od sąsiadów i będziesz miała na co patrzeć