Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

popcorn 15:21, 05 lis 2012

Ewa super pomysł wrzuciła!! Jakie perzowisko?? Fajna, duża działka z perspektywami!!
miłego!
Juzia 18:45, 05 lis 2012

Dzięki dziewczyny ale to naprawdę perzowisko

Mieliśmy to wszystko zaorać i zaczynać od początku... ale przemyślałam i wolę teraz wydać pieniądze na rośliny...niech sobie rosną, a trawnik zrobimy na końcu (jak psica nauczy się sikać na spacerach)
Śmiałam się, że to plan pięcioletni, a wyjdzie może i nawet więcej
Zanim wyznaczę rabaty...zanim je obsadzę...jak już robić to porządnie i linia kroplująca by się zdała...i oświetlenie...później trawnik i zraszacze.
Ale może to i dobrze...Zuzia wyrośnie z placu zabaw, Tośka nauczy się oszczędzać trawnik , no i może pozbędziemy się butli gazowej, a drewutnia zmieni miejsce....wtedy będę mogła zrobić tak jak chcę, a nie tak jak mogę/muszę

Się rozpisałam ale chyba musiałam samą siebie pocieszyć

ewalm 19:33, 05 lis 2012

Justynko, zaplanuj ogród, ale raz a dobrze i cały, a potem posadź drzewa, rośliny szkieletowe - i będzie sobie powstawał powolutku. A mając małe dziecko i psa to mądrze jest nie skupiać się na posiadaniu idealnego trawnika. Oszczędzi Ci to wielu nerwów
Madzenka 19:35, 05 lis 2012

Justynka na sikanie psiuni najlepsze zraszanie trawnika
A psiunia powinna po wyjściu z domu natychmiast udać się na spacer za płot się udać a dopiero potem na ogród. Jeśli wybiega z domu prosto na ogród nie ma mocnych. 3 x dziennie wyprowadzić na wet na krótki spacerek aby się nauczyła, że ogród to nie toaleta
wój gród to nie przerzowisko. ajne te proste rabaty w projekcie Ewy , to lubię
A na trawnik przyjdzie czas wiosna
Juzia 19:50, 05 lis 2012

ewalm napisał(a)
Justynko, zaplanuj ogród, ale raz a dobrze i cały, a potem posadź drzewa, rośliny szkieletowe - i będzie sobie powstawał powolutku. A mając małe dziecko i psa to mądrze jest nie skupiać się na posiadaniu idealnego trawnika. Oszczędzi Ci to wielu nerwów

No właśnie tak zrobię
Tylko z planem gorzej... Jak pobiegam z wężem może się coś przejaśni w głowie..hehe

ana_art 20:00, 05 lis 2012

Juzia_G napisał(a)

No właśnie tak zrobię
Tylko z planem gorzej... Jak pobiegam z wężem może się coś przejaśni w głowie..hehe

popieram w całej rozciągłości to co napisała Ewa. Grunt to dobry plan, a potem krok po kroku aż do efektu końcowego
Swoją drogą bardzo fajnie narysowała ten róg, mój następny ogród będzie po lini prostej
Juzia 20:03, 05 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
Justynka na sikanie psiuni najlepsze zraszanie trawnika
A psiunia powinna po wyjściu z domu natychmiast udać się na spacer za płot się udać a dopiero potem na ogród. Jeśli wybiega z domu prosto na ogród nie ma mocnych. 3 x dziennie wyprowadzić na wet na krótki spacerek aby się nauczyła, że ogród to nie toaleta
wój gród to nie przerzowisko. ajne te proste rabaty w projekcie Ewy , to lubię
A na trawnik przyjdzie czas wiosna

No właśnie z tym sikaniem na spacerach jakoś cieżko jest.
Chodzę z nią różnymi trasami....ale ta wredota nie chce sikać "na obcym", zawsze doniesie na swoje perzowisko
Może za krótko z nią chodzę, ale chwilowo inaczej nie mogę...

Marzenko perzowisko jak nic Trawa chyba nie włazi na rabaty pędami ???

Proste rabaty łatwiej u mnie zrobić.....ale co mam poradzić jak wolę zawijasy? Jeszczę przemyślę!
Juzia 20:05, 05 lis 2012

ana_art napisał(a)

No właśnie tak zrobię

popieram w całej rozciągłości to co napisała Ewa. Grunt to dobry plan, a potem krok po kroku aż do efektu końcowego
Swoją drogą bardzo fajnie narysowała ten róg, mój następny ogród będzie po lini prostej

O właśnie.....może mój następny też....hehe
agata_chrosc... 21:47, 05 lis 2012

Juzia,
psy mają taki zwyczaj, że znaczą swoje terytorium. Osobniki męskie sikają na krzaczki, a żeńskie na trawę. Praw natury pan nie zmienisz i nie bądź pan... Dlatego zawsze doniesie do swojego ogródka choćby kropelkę Daj je jakiś skrawek do obsikiwania to powinna dać spokój całej reszcie.
justi 22:01, 05 lis 2012

Dlatego u mnie zawsze psiaczki dziewczynki były Wolę mieć plamę na trawniku niż uschnięty krzaczek. Lej wodą jak nasiusia na trawę. Powinna się szybko zregenerować.