Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

popcorn 14:08, 07 maj 2013

Co do funduszy na stożki... pojeździj po szkółkach, bliżej, dalej... gdzieś znajdziesz na pewno duże bukszpany, mogą nie być stożkami, byle miały potencjał i nie było drogie
w Leroy w ub roku były stożki 50-60 cm po 35 zł. więc nie jest źle

pozdrawiam!!
Juzia 15:26, 07 maj 2013

Joaska napisał(a)
Justyna mistrzem projektu nie jestem ale może dla złamania tych kreskowych nasadzeń:
dosadz między tujami żurawki a "po płocie" dodaj jałowce

a tutaj ponieważ lubi przesadzać zrób takiego zawijasa z bukszpanu: o obsadź go coś na ten deseń,

zamiast anabelek dałabym jednak Limki , nie pokładaja się i są piękne
A świerczki dałabym tam w ten planowany dzundzel, nijak mi tu one mia pasują.

a dalej zostawiłabym jak jest, boświerki i tak zarosną, może jak chcesz podsadź je hostami , albo gęściej tymi żurawkami co tam są,

Asiu w rogu jałowce już były i śnieg połamał
Ale na ten róg to już pomysł jest
Dalej chyba też....ale zawijasa przemyślę, bo taki prosty płotek mi nie leży...więc...kto wie?!?

Dziękować
Juzia 15:28, 07 maj 2013

popcarol napisał(a)
Marudo posadź tulipany i inne cebulowe, w koszyczkach. Wtedy ich nie uszkodzisz, nawet jak nie będzie ich widać nad ziemią, bo przesadzając trafisz w koszyk sprawdzone, działa

nie wywalaj anabelek!
pozdro
k.

Oooo...czemu ja o tym nie pomyślałam? hehe

Się zastanawiam jeszcze nad tymi anabelkami. Bardziej by mi pasowały przy altanie...a tu bym dała trochę koloru..Vanila Frise...czy chociaż Phantom... ale jeszcze myślę
Juzia 15:32, 07 maj 2013

popcarol napisał(a)
Co do funduszy na stożki... pojeździj po szkółkach, bliżej, dalej... gdzieś znajdziesz na pewno duże bukszpany, mogą nie być stożkami, byle miały potencjał i nie było drogie
w Leroy w ub roku były stożki 50-60 cm po 35 zł. więc nie jest źle

pozdrawiam!!

Karola...ale ja do najbliższej sensownej szkółki mam coś koło stówki A i ceny myślę, że nie będą tam powalające...
Wolę poszukać okazji na allegro Tak jak w tamtym roku.... albo zaryzykować w Obi

W niedzielę pożałowałam kolejnego pachruszcza właśnie w OBI ...i nie wiem czy będzie żył

Ups
ewalm 15:33, 07 maj 2013

Cześć Justynko. Wróciliśmy. Widzę, że pracujesz intensywnie.: )
ewalm 15:46, 07 maj 2013

Juzia_G napisał(a)

Tak chyba będzie lepiej?
Z przodu żółte to trzmielina, bordowe żurawki, a żółte krzaczaste miała być tuja, ale śnieg połamał mi już tam jałowca....więc może dereń biały Aurea ???

Ładnie te kulki wyglądają. Tylko czerwonego i żołtego nie robiłabym tak pasami. Może by tam dodać do kulek kilka kęp liliowców, one wcześnie wychodza wiosną, i zadarnić czymś niskim? Barwinek? Albo niska odmiana żurawek?
Ja bym tam zamiast wiąza posadziła 'Amonogawę'.
A Ty lubisz tak bardziej kolorowo? Bo wiśnie kwitnie na różowo i zastanawiam się czy dawanie czegoś żółtego na dole będzie pasowało - ale to od upodobań zależy.

A dereń w rogu to może całkiem dobry pomysł jest. Albo może miskant w dużej kępie?
Joaska 15:47, 07 maj 2013

Juzia_G napisał(a)

Karola...ale ja do najbliższej sensownej szkółki mam coś koło stówki A i ceny myślę, że nie będą tam powalające...
Wolę poszukać okazji na allegro Tak jak w tamtym roku.... albo zaryzykować w Obi

W niedzielę pożałowałam kolejnego pachruszcza właśnie w OBI ...i nie wiem czy będzie żył

Ups

Justyś pachruszcze całkiem całkiem, daj mu dobrej ziemi, wody i bedzie żył
Juzia 16:01, 07 maj 2013

ewalm napisał(a)
Cześć Justynko. Wróciliśmy. Widzę, że pracujesz intensywnie.: )

Juzia 16:09, 07 maj 2013

ewalm napisał(a)

Ładnie te kulki wyglądają. Tylko czerwonego i żołtego nie robiłabym tak pasami. Może by tam dodać do kulek kilka kęp liliowców, one wcześnie wychodza wiosną, i zadarnić czymś niskim? Barwinek? Albo niska odmiana żurawek?
Ja bym tam zamiast wiąza posadziła 'Amonogawę'.
A Ty lubisz tak bardziej kolorowo? Bo wiśnie kwitnie na różowo i zastanawiam się czy dawanie czegoś żółtego na dole będzie pasowało - ale to od upodobań zależy.

A dereń w rogu to może całkiem dobry pomysł jest. Albo może miskant w dużej kępie?

Ewuś ja ten róg widzę tylko z jednego okna w jadalni...a wiśnię to bym wolała widzieć częściej Może zostawię jednak tego wiąza tu a wiśnię może przy huśtawce? W przyszłości
Tylko czy wtedy nie będzie za żółto....wiąz, dereń Aurea i liliowce jeszcze ???
I wtedy podsadzić to żurawkami bordowymi ??? Mam takie niskie jakby co
Bo barwinek to mi słabo coś rośnie...

Miskant już tam jest na prawo od jałowców
Mocno kolorowo to nie lubię....ale trzmielinę z frontu wywalam i nie mam co z nią zrobić
Dużo jej...a wcale nie taka ładna Bura
Juzia 16:10, 07 maj 2013

Oj ... a już myślałam że mam to...