Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

nieszka 21:50, 06 maj 2013

Ja dziś coś przesadziłam i byłam pewna że będzie ok. Już wiem że jutro znowu to zmienię
Juzia 21:51, 06 maj 2013

Ulżyło mi
malwes 22:04, 06 maj 2013

Juzia, ja patrze na Twoje rabaty i jakoś widzę coś zupełnie odwrotnego niż Ty piszesz:
- po pierwsze nie jest brzydko, jest bardzo ładnie...daj chwilkę roślinkom, niech ruszą
- po drugie "niewiele się zmieści?"....he...he....wg mnie tam jeszcze tyyyyyyle wejdzie

Juzia 22:14, 06 maj 2013

malwes napisał(a)
Juzia, ja patrze na Twoje rabaty i jakoś widzę coś zupełnie odwrotnego niż Ty piszesz:
- po pierwsze nie jest brzydko, jest bardzo ładnie...daj chwilkę roślinkom, niech ruszą
- po drugie "niewiele się zmieści?"....he...he....wg mnie tam jeszcze tyyyyyyle wejdzie

Gosiu teraz wejdzie całe mnóstwo....no ale liczę, że się kiedyś w końcu rozrośnie

Ładnie? Jakoś tego nie widzę
Madzenka 06:43, 07 maj 2013

Smerfie Marudo daj troszkę czasu rośliną aby podrosły Dlaczego nie sadzisz tulipanów - wiosną nie byłoby pusto.
Nie przesadzaj z ilością nasadzeń bo za chwilę będzie za gesto. Anabeliki miodzio nie wywalaj a zywopłocik bukszpanowy jest śliczny, nie waż się go obrazać
Ewa4 06:55, 07 maj 2013

No ej żywopłocik bukszpanowy ładny rozrośnie się jeszcze a taką rabatę to ja juz bym chciała mnieć a narazie walczę z trawą i gliną.Pozdrawiam
Juzia 10:02, 07 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)
Smerfie Marudo daj troszkę czasu rośliną aby podrosły Dlaczego nie sadzisz tulipanów - wiosną nie byłoby pusto.
Nie przesadzaj z ilością nasadzeń bo za chwilę będzie za gesto. Anabeliki miodzio nie wywalaj a zywopłocik bukszpanowy jest śliczny, nie waż się go obrazać

No i popsułaś mi całą koncepcję wywalenia anabelek i obwódki

Nie sadzę tulipanów, bo wiecznie coś przesadzam i boję się, że je uszkodzę Jak już będę zadowolona z wyglądu rabaty to posadzę tulipany

Juzia 10:06, 07 maj 2013

Ewa4 napisał(a)
No ej żywopłocik bukszpanowy ładny rozrośnie się jeszcze a taką rabatę to ja juz bym chciała mnieć a narazie walczę z trawą i gliną.Pozdrawiam

Ja walczę z trawą, perzem....i nawet ostatnio glinę odkryłam w swoim "ogrodzie"....ale najbardziej walczę ze sobą
Joaska 14:04, 07 maj 2013

Justyna mistrzem projektu nie jestem ale może dla złamania tych kreskowych nasadzeń:
dosadz między tujami żurawki a "po płocie" dodaj jałowce

a tutaj ponieważ lubi przesadzać zrób takiego zawijasa z bukszpanu: o obsadź go coś na ten deseń,

zamiast anabelek dałabym jednak Limki , nie pokładaja się i są piękne
A świerczki dałabym tam w ten planowany dzundzel, nijak mi tu one mia pasują.

a dalej zostawiłabym jak jest, boświerki i tak zarosną, może jak chcesz podsadź je hostami , albo gęściej tymi żurawkami co tam są,
popcorn 14:06, 07 maj 2013

Marudo posadź tulipany i inne cebulowe, w koszyczkach. Wtedy ich nie uszkodzisz, nawet jak nie będzie ich widać nad ziemią, bo przesadzając trafisz w koszyk sprawdzone, działa

nie wywalaj anabelek!
pozdro
k.