Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

gierczusia 21:05, 10 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

Nie wiem... dla mnie donice w funkiach kojarzą się z jakąś leśną chatką
Nie bardzo mi pasują.

Ale jak teraz nie wyjdzie (do trzech razy sztuka) to się zastanowię.

Juziu ... Zrobisz , co zechcesz ale Danusia bardzo często upycha na swoich pięknych rabatach sezonowe rosliny , bądż też kolory ... Potem doniczki idą up i pojawiają się nowe,bądż jest już aranżacja bez ..noo i fajnie...
gierczusia 21:08, 10 mar 2014

O drabinkach poczytałam.. Też znam problem zsuwającego się śniegu , niestety ....
Syla 22:10, 10 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Sylwuś jeszcze tylko żeby zimowa wersja była...
Boję się, że zimą będzie łyso i się będę wkurzać.

no i jak Ci dogodzić

nie mam zimowej wersji bo skasowałam ..... nie ma się co czarować , zimą nie będzie ciekawie

cokolwiek zimozielonego posadzisz to się śnieg zwali i złamie

ale jak kcesz ryzykować to może się jednak skusisz na rh , w takiej otoczce bukszpanowej będzie schludnie wyglądał

Syla 22:17, 10 mar 2014

hiba że ..... żywopłot tak jak masz , następnie trawki z tych gatunkowo sztywniejszych i niższych , potem hortensje po bokach a środkiem gracillimus ???? jutro jak wrócę to naszkicuję teraz zmykam
Matka 22:22, 10 mar 2014

Juzik, zrob tak jak Sylka radzi a zima dwa krasnale ogrodowe pouustawiasz i bedzie git

Juz widze jak za mna z kijachem lecisz
Juzia 22:45, 10 mar 2014

Agacia napisał(a)

Mam namiar na dobrego sprzedawcę, już trzeci sezon będę od nich brać - zawsze super. Na prv.

Dzięki
Juzia 22:46, 10 mar 2014

ewa004 napisał(a)
Juziu może i głupi pomysł ,ale jak byś zrobiła taki stelaż na tę rabatkę z cienkich mało widocznych drutów i naciągnęła na to siatkę ,to nie byłoby tak widoczne a śnieg by się na tym zatrzymał, a na wiosnę byś to sprzątnęła ......hmm tak se gadam .....ale dla mnie to nie takie głupie........ a kulaski byłyby bezpieczne .
Wiesz że takie rozwiązanie zastosowała Danusia ale nie pamiętam w jakim ogrodzie , zabezpieczając dużego stożka przed spadającym śniegiem .
Tam stelaż był zrobiony z desek ,ale z takich prętów byłby mniej widoczny

Kulonów już na bank tam nie posadzę
A reszta może sobie poradzi. Jak nie to zostają donice na przyszły rok.
Juzia 22:47, 10 mar 2014

Agacia napisał(a)

Ja mam takie wysokie płotki (nie takie jak pokazywała Ania), ze 30cm mają... wydaje się, że działa

Musiałabym Żona pomęczyć
Spróbuję
Juzia 22:49, 10 mar 2014

ana_art napisał(a)

żurawki mogą być brzydkie po zimie, po pracy wykopałam kolejną żurawkę która bardzo dobrze trzymała się ziemi, ale ją wykopałam, wydawało się że jest ok, po otrzepaniu ziemi moim oczom ukazały się bestie... jutro wykopie wszystkie berry na tej rabacie. Aż boje się żurawek pod domem...
w trawniku znalazłaś larwy chrząszcza majowego.

Się domyśliłam, że to nie opuchlak....ale mówisz, że to że się trzyma ziemi żurawka to nic nie znaczy?
Oj...to jutro kopię wszystkie
Juzia 22:51, 10 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Juziu ... Zrobisz , co zechcesz ale Danusia bardzo często upycha na swoich pięknych rabatach sezonowe rosliny , bądż też kolory ... Potem doniczki idą up i pojawiają się nowe,bądż jest już aranżacja bez ..noo i fajnie...

Ale Danusia upycha doniczki między gąszcz roślin. I nawet nie widać, żę to są doniczki
A u mnie to jednak o co innego chodzi