Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 17:11, 18 mar 2014

Żon by chciał, ale się boi
Hehehehe
beta 17:49, 18 mar 2014

Juzia_G napisał(a)
Żon by chciał, ale się boi
Hehehehe

a czego On się boi?

Juzia czytam, że dylematy masz...tak jak zostało już stwierdzone, że komuś doradza się łatwiej, więc Ci doradzę....ja bym wywaliła zwykłe świerki i dała serby...co prawda sama mam zwykłe świerki, które mają ok 10 lat może ciut więcej , próbuję je utrzymywać w ryzach przez coroczne cięcie...póki co się udaje, ale zauważam na niektórych uschnięte gałęzie od spodu...ponoć częściej niż serba atakuje je jakaś tam zaraza...teraz nie pamiętam jaka.....więc reasumując....gdybym była na takim etapie jak Ty ze świerkami to bym ich nie żałowała...a że moje już są za duże więc je sobie zostawię

ot i tyle...i się nagadałam
Agacia 18:18, 18 mar 2014

E, jak już pozamiatane to nic dodawać nie będę. Może tylko, że nie bój się kopanych, lepszej zimy na kopane wymarzyć sobie nie mogłaś! Dopiero połowa marca, a ziemia rozmarznięta, śmiało można sadzić, bierz!

Pozdrawiam!
Juzia 18:54, 18 mar 2014

beta napisał(a)

a czego On się boi?

Juzia czytam, że dylematy masz...tak jak zostało już stwierdzone, że komuś doradza się łatwiej, więc Ci doradzę....ja bym wywaliła zwykłe świerki i dała serby...co prawda sama mam zwykłe świerki, które mają ok 10 lat może ciut więcej , próbuję je utrzymywać w ryzach przez coroczne cięcie...póki co się udaje, ale zauważam na niektórych uschnięte gałęzie od spodu...ponoć częściej niż serba atakuje je jakaś tam zaraza...teraz nie pamiętam jaka.....więc reasumując....gdybym była na takim etapie jak Ty ze świerkami to bym ich nie żałowała...a że moje już są za duże więc je sobie zostawię

ot i tyle...i się nagadałam

Ja właśnie dużych bym nie żałowała, bo by swoje posłużyły No i do palenia by były czy do okrywania na zimę...stroiki czy cuś
A z tymi małymi to co ja zrobię??? Szkoda prawie setkę wyrzucać
No ale Serby do mnie śpiewają Chociaż te moje naście sztuk co mam też coś łapie, bo niektóre igły brązowieją...
Zawsze coś
Juzia 18:59, 18 mar 2014

Agacia napisał(a)
E, jak już pozamiatane to nic dodawać nie będę. Może tylko, że nie bój się kopanych, lepszej zimy na kopane wymarzyć sobie nie mogłaś! Dopiero połowa marca, a ziemia rozmarznięta, śmiało można sadzić, bierz!

Pozdrawiam!

W sumie racja z tą zimą...
Idę jeszcze raz pogadać z Żonem
aga_szsz 19:16, 18 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

Ja właśnie dużych bym nie żałowała, bo by swoje posłużyły No i do palenia by były czy do okrywania na zimę...stroiki czy cuś
A z tymi małymi to co ja zrobię??? Szkoda prawie setkę wyrzucać
No ale Serby do mnie śpiewają Chociaż te moje naście sztuk co mam też coś łapie, bo niektóre igły brązowieją...
Zawsze coś

posadź za płotem
osłonią od ulicy
Juzia 19:32, 18 mar 2014

aga_szsz napisał(a)

posadź za płotem
osłonią od ulicy

Jest pomysł żeby je "na razie" posadzić wzdłuż płotu po lewej stronie. Bo tam jeszcze nic nie mamy.
I albo zostaną...albo się je gdzieś eksmituje....z czasem.
No tylko, że połowa mi zostanie i tak
aga_szsz 19:43, 18 mar 2014

to zostaw sobie kilka, na gwiazke jak znalazł!
albo wymień u Marka na serby
Juzia 19:45, 18 mar 2014

aga_szsz napisał(a)
to zostaw sobie kilka, na gwiazke jak znalazł!
albo wymień u Marka na serby

Hahahaha.... to by było dobre rozwiązanie z tą zamianą
Juzia 20:03, 18 mar 2014

Tak sobie siedzę i myślę o tych serbach... i wymyśliłam, że strasznie dużo roboty dojdzie
Zdjąć resztki kory, wywalić szmatę, wykopać świerczki pospolite, poszerzyć rabatę, posadzić serby, posypać korą.
Wykopać wszystko z przechowalnika, poszerzyć go, wsadzić świerki posp., wsadzić resztę z przechowalnika.

Czizas!!!! A gdzie jeszcze dokończyć front, kulkowo-bukszpanową i wyspę vel płucko???

Żon mnie zakopie w ogrodzie....3m pod ziemią!