Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Juzia 20:59, 30 mar 2014

Jagodaa napisał(a)
Ławka super wyszła . No i to porównanie 2012/2014 - zawsze takie widoki podnoszą na duchu!

W lecie będzie bardziej podnosić na duchu

Dwa boki obsadzone w dwa lata...i to jeszcze z małymi brakami
To jeszcze dwa lata na następne dwa boki i dopiero skończę nasadzenia A kiedy to urośnie?
Aaaa i jeszcze na koniec będzie trawnik do zmiany. Heeh
gierczusia 20:31, 31 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

W lecie będzie bardziej podnosić na duchu

Dwa boki obsadzone w dwa lata...i to jeszcze z małymi brakami
To jeszcze dwa lata na następne dwa boki i dopiero skończę nasadzenia A kiedy to urośnie?

Nooo jak , kiedy urośnie ..... Za 10 lat
gierczusia 20:32, 31 mar 2014

aga_szsz napisał(a)
U Ciebie pięknieje, a u mnie na odwrót
Na razie demolka...
demolka...
i jeszcze raz demolka...

Eeeee.. Normalny stan na naszym forum .... Głowa do góry.. W końcu będzie pięknie
Juzia 20:46, 31 mar 2014

gierczusia napisał(a)

Nooo jak , kiedy urośnie ..... Za 10 lat

To pocieszyłaś
Madzenka 01:32, 01 kwi 2014

Juzia móje ambowce to wąska odmiana slender silhouette. Mam za mały ogród na wielkie drzewa...
Juzia 09:07, 01 kwi 2014

Marzena2007 napisał(a)
Juzia móje ambowce to wąska odmiana slender silhouette. Mam za mały ogród na wielkie drzewa...

Marzenko to Kondzio pytał o ambrowce
Ja się zastanawiam nad wiśniami, ambrowca już mam. I to tego dużego
grupa_trzyma... 09:22, 01 kwi 2014

Juzinek, czytałam o twoim problemie: warzywnik - kot. Ponoć są takie zraszacze na fotokomórkę. Kiedy kot wlezie na grządkę włącza się zraszacz i kot zmyka. Ponoć tego nie lubi i zniechęca się. Drugi sposób, to zrobić mu w pobliżu kącik wysypany piaskiem lub miękką ziemią. Obsadzić ten kącik kocimiętką i wtedy wybierze to miejsce zamiast warzywnika. Można zastosować jeden i drugi sposób, aby się uzupełniały. Tyle teoria. Nie wiem na ile się te sposoby sprawdzą. Ja szukam sposobu na psa.
Juzia 09:23, 01 kwi 2014

Zamówiłam serby..na próbę Jak przyjadą ładne, to domówię na całą długość płotu I będę miała roboty full.
Do serbów, żeby za przesyłkę nie przepłacać, dołożyłam 8 cisów, 6 bukszpanów i 1 Danicę, bo akurat tyle mi zbrakło
Teraz czekać...co to przyjedzie?
Juzia 09:29, 01 kwi 2014

grupa_trzymajaca_grabie napisał(a)
Juzinek, czytałam o twoim problemie: warzywnik - kot. Ponoć są takie zraszacze na fotokomórkę. Kiedy kot wlezie na grządkę włącza się zraszacz i kot zmyka. Ponoć tego nie lubi i zniechęca się. Drugi sposób, to zrobić mu w pobliżu kącik wysypany piaskiem lub miękką ziemią. Obsadzić ten kącik kocimiętką i wtedy wybierze to miejsce zamiast warzywnika. Można zastosować jeden i drugi sposób, aby się uzupełniały. Tyle teoria. Nie wiem na ile się te sposoby sprawdzą. Ja szukam sposobu na psa.

Zraszacz to dobry pomysł....ale kocimiętki obcym kotom sadzić nie będę...o nie! I jeszcze piaseczek? Albo kuwetę od razu Gdyby to był mój kot...to jeszcze. Ale wtedy to by raczej do warzyw nie robił jak by miał kuwetę chyba co?

Dzięki Aga za pomysł!
Zainstaluję sobie zraszacze w całym ogrodzie. Ale jazda by była...hehe. Taki wielki prysk w nocy

grupa_trzyma... 09:38, 01 kwi 2014

Juzia_G napisał(a)

Zainstaluję sobie zraszacze w całym ogrodzie. Ale jazda by była...hehe. Taki wielki prysk w nocy

i pisk
Myślę, że mając taką kuwetę załatwią się do niej. Koty są wygodne. Spróbuj.