Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 10:35, 09 wrz 2011

magnolia napisał(a)
... Mam nadzieję że nie gniewasz się za krytykę zdjęcia z katalogu. Tyle tu widziałam pięknych, świetlistych ujęć tego miejsca że lekko mnie rozczarowało. Ale zdjęcie, nie miejsca- ono jest śliczne

Mam satysfakcję, bo to nie moje zdjęcie, ale zawodowego fotografa. Jednak to ogród z końca listopada, a wtedy większość innych ogrodów jest już pusta. U mnie kolory są nawet w grudniu, zanim spadnie śnieg

Instagram Ogrodowiska
magnolia 10:40, 09 wrz 2011

no tak- Melon mnie tez nie zawodzi. Tylko teraz szukam miejsca gdzie moge dla szkoły w której mam opiekę nad ogrodem kupić narcyzów do masowych nasadzeń.Szkoła jest państwowa więc musi być tanio.
U u Melona dopadłam ze 3 tyg. temu czosnek szuberta- moja nowa miłość. Pewnie go znasz Danusiu?
Gardenarium 10:43, 09 wrz 2011

Magnolia, zajrzyj w PW Czosnki mnie kręcą jedynie posadzone w dużej ilości, próbowałąm z białymi, ale niewypał, nie było efektu. Czosnek Szuberta wygląda jak fajerwerki, ale dla mnie zbyt mało wyrazisty na rabacie. W pewnych zestawieniach jednak wygląda świetnie.

Czosnki muszą być posadzone w czymś "trawiastym" co udaje ich liście, które niestety nie wyglądają dobrze.

Instagram Ogrodowiska
magnolia 10:56, 09 wrz 2011

tak, zdecydowanie czosnki potrzebują liści do towarzystwa.
Ja będę próbować z tymi czosnkami w kostrzewie owczej. mam nadzieje że dobrze będzie z ciemną zielenią jej czupryn. Myślałam jeszcze o zestawieniu jej z Carex commans ale nie wiem jak przezimuje u mnie ta turzyca
magnolia 10:59, 09 wrz 2011

odpisałam na pw. ale nie wiem czy dotarła moja wiadomość- dostałam jakąś zwrotkę o błędnym adresie. W każdym razie bardzo dziękuję.
kaska_kadysz... 11:12, 09 wrz 2011

u mnie Carex comans 'Frosted curls' tylko mała kępka przetrwała, a 'Bronze form' bezproblemowo
Gardenarium 11:17, 09 wrz 2011

magnolia napisał(a)
odpisałam na pw. ale nie wiem czy dotarła moja wiadomość- dostałam jakąś zwrotkę o błędnym adresie. W każdym razie bardzo dziękuję.

Bo odpisałaś nie klikając na link zielony tylko na maila, a tak się nie da

Instagram Ogrodowiska
GabiK 11:40, 09 wrz 2011

A propos Melona - zapytałam u nich o ekobordy - a Pani się pyta, czy o rollbordy plastikowe mi chodzi.
justi 11:52, 09 wrz 2011

A czy czosnki uda się wyhodować z nasion?
Gardenarium 17:17, 09 wrz 2011

Ten sposób to raczej zawodzi. Pewne są cebulki. Ja nie próbowałam.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies