Pszczelarnia - tych kamieni nie ma dużo, wydaje mi się, ze fajnie się wtopią w rabatę bo już w ubiegłym sezonie roślinki zaczęły je obejmować - głównie floksowe poduchy, które uwielbiam !
Ana - aaaaaa - widzisz - czlowiek się całe życie uczy

Te pagórki też mi sen z powiek spędzają, nie mam na nie pomysła...są pozostalością po wyrównywaniu terenu pod budowę - tak wysoko było ziemi i wszystko trzeba było w tym miejscu zdjąć - zostaliśmy z samą gliną prawie - no ale o drzewa (choć tylko owocowe, ale jednak wieloletnie!) walczyłam jak prawdziwa lwica
Co byście proponowali na te pagórki? Tam ciężko szpadel wbić, albo jakąkolwiek małą łopatkę...pełno korzeni!
marzena - dziękuję

Kocham moje kwiaty i staram się aby było jak najpiękniej, metodą prób i błędów bo doświadczenie mam mikre, ale zapał ogromny
Tu jeszcze pokażę Wam nasze dwie glicynie - zrobiliśmy im pergolę przed garażem - co roku mocno po zimie dostają w kość, ale jeśli w tym roku nie przymrozi to może sobie trochę odbiją, bo pędy już fajnie zdrewniałe - strasznie je lubię - mimo, ze nie zaszczyciły nas jeszcze kwiatami..
Może kiedyś doczekamy się takich efektów jak u mojej szczecińskiej koleżanki Joli
Jest jeszcze jedna część ogrodu - calkiem dzika prawie - druga skarpa, wyższa od pierwszejm zarośnięta śliwami, bzem, leszczyną...bardzo chcialabym ją podmurować kamieniami i żeby na tym murku można było sobie przycupnąć - widziałam u Danusi chyba takie zdjęcie - w każdym razie z Nią w roli głównej na murku
A póki co na tej dzikiej skarpie: