an_tre, anna_art - dziękuję !
Jolu - prawdą jest, że to zdjęcia sprawiają, ze ogród wygląda tak okazale - ale amatorska fotografia to mój bzik - mogę latać po ogrodzie z aparatem cały dzień, czołgać się, przedzierać - aby tylko zrobić ujęcie o jakie mi chodzi
Jeśli chodzi o ziemię - na skarpach jest ziemia w miarę dobra - to pozostalość po starym ogrodzie sąsiadki - natomiast wszędzie poniżej, gdzie ziemia została zdjęta pod budowę, na każdą rabatę trzeba robic wymiankę - bo wykopać dół w tej glinie to jest katorga! Ja nie daję rady sama - muszę prosić Męża o pomoc. Na rabatę kwaśnolubnych - tą przy garażu - musieliśmy zamawiać koparkę...a potem odpowiednia ziemia..
Z trawnikiem było to samo - musiał ciągnik zaorać, przyczepy ziemi nawieść dopiero można było siać..
Także jak widzisz - rewolucje
Warzywnik chcę zrobić na próbę - zobaczę czy mi to wyjdzie, czy starczy czasu i zapału, miejsca właśnie za dużo nie ma bo chcę go zrobić za domem, a tam moje dziewczynki ze swoimi zabawkami rozłożone

Marzy mi się tam jeszcze mały drewniany domek dla nich...
może się uda na dzień dziecka sprawić?
Woda, którą planuję przy tarasie będzie niewielka - chodzi bardziej o lustro wody z jakąś pompką dla szemrania niż głęboki staw - także o dzieci tak się nie boję
Jeśli o dzieciach mowa - spójrzcie jak szaleją
(dwa domy dalej mieszka moja siostra z synkiem, więc mamy domowe przedszkole

)