Kule w największych donicach, a w pozostałych białe kwiaty, ale też proponuję hosty, tylko po 3 sadzonki, jak małe, bo liści w donicy musi być sporo, żeby ładnie wyglądało. Hosty są niezawodne.
Dziękuję za rady. Dzięki wam inaczej spojrzałam na hosty. Właściwie do tej pory, to się trochę na nie złościłam, bo ślimaki je atakowały. Dopiero jak podjęłam z nimi walkę, moje hosty wyglądały super. Są olbrzymie, więc je porozsadzam. A czy jak będą w donicy, to te donice trzeba gdzieś przechowywać? Bo jeśli posadzę hortensje i kule bukszpanowe, to na zimę będę je trzymać w domku letnim. Tam temperatura około 0-2 stopnia. Czy to wystarczy?
Przed zadołowaniem owiń donice folią albo w reklamówkę włóż, żeby donica się nie pobrudziła.
A w domku letnim no to masz po kłopocie, tylko troszkę wody trzeba co jakiś czas polać.
Czy ktoś z Was ma doświadczenie z donicami z laminatu eposkydowego np. firmy Lechuza?
Szukam bardzo dużych, nowoczesnych czarnych/grafitowych/szarych donic z ocieplanymi ściankami i wybór jest tylko pośród tworzyw sztucznych. Czy one faktycznie dobrze zimują na zewnątrz i nie płowieje kolor?
Domi, ja mam, firmy elho. Wyglądają podobnie, tylko są matowe. Są u mnie w wątku np. na stronie 39 i tutaj też gdzieś wcześniej.
To ich pierwsza zima, więc nie wiem, jak są trwałe na dłuższą metę, ale teraz wyglądają jak nowe.