Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II » Edycja postu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Gardenarium 10:45, 20 lis 2013

Jeden klon Gabi posadzony po lewej nowego lustra, a ten zielony (chyba nawet łądniejszy) jeszcze czeka. Jest ciut za niski do tej koncepcji, ale na pewno znajdę mu lokum

Buk, co go Sebek posadził pod zielonym dachem zmienił miejsce za dom, zamiast stewarcji kameliowej. Stewarcja czeka. Grujecznik ciemny czeka, chyba pójdzie na przechowanie do Babci Jasi.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:47, 20 lis 2013

Zielona Marto - wiem, wiem Może podziałamy niebawem

Zbyszku - jesteś przykładem wielkiej pracy i dużej przemiany na lepsze. To Ciebie odwiedziliśmy jako pierwsi, jestem bardzo związana emocjonalnie z Twoim ogrodem i oczywiście z jego cudownymi Właścicielami oraz przyjaciółmi Waszego ogrodu.

Instagram Ogrodowiska
boguslaw_r_ 10:51, 20 lis 2013

No no mistrzostwo świata, toż to Oskar się należy, bez słów i zbytnich komentarzy,
jak będzie finisz to nie wiem co powiem.
Buziole. _
Loosiuu 11:48, 20 lis 2013

Święte słowa! Za dużo ludzi idzie na ambicje, a potem nie ma czasu się tym zajmować, a przecież niezależnie od wielkości i ilości gatunków to estetyka się liczy

Ogród świetnie wygląda z takim układem kamyczków

Zielona Marto to dopiero początek Teraz już prawie co noc będą Ci się rośliny śniły
popcorn 12:11, 20 lis 2013

Wow, wow, jak pięknie! Nie wiem czy to możliwe, ale ten ogród jest jeszcze doskonalszy niż wcześniej Świetna robota Gdzie by tu wepchnąć lustro???
Borbetka 12:29, 20 lis 2013

Że będzie wspaniale, to wiedzieli wszyscy tutaj, nawet na etapie dowolnie ustawionych roślin w doniczkach, czy też wkopywanych kabli. Efekt jest oszałamiający, a zdjęcia przepiękne ... kolaży również. To połączenie kolorów jest doskonałe.
Życzę Ci Danka, żebyś mimo tak wypełnionego czasu po brzegi, miała czas usiąść w swoim ogrodzie i nacieszyć się nim. Ja bym tam siedziała cały czas. Nawet bym chyba biuro tam przeniosła, gdyby pogoda pozwoliła. To miejsce magiczne i przyciągające, zupełnie nie wiem jak to się dzieje, ale mnie przyciągnęło przez TV, a potem internet. Co to musi być dopiero na żywo!
A do wszystkich, którzy mają gorszy humor z powodów zupełnie nieuzasadnionych narzekań na swoje ogrody po cichu apeluję, że właśnie sama trawa i kanty też mogą się podobać. Ja tak miałam przez 5 lat, rośliny ledwo widziałam, M. się zawsze śmiał, co żem nakupiła, a mnie się podobało, bo taki równy rant trawnika był. Moja zmora i nie zmora, ale równo musi być.
To teraz czekam na lustro.
monteverde 12:57, 20 lis 2013

A ja czekam na czerwiec kiedy będzie można te nowe cuda obejrzeć w realu
Milka 14:06, 20 lis 2013

Gardenarium napisał(a)
Aniu, świetnie napisałaś, w ogółe umiesz pisać, to takie radosne móc poczytać takie wspaniałości o roli Ogrodowiska, czy moim ogrodzie.

Aniu, powiem Ci jedno, nie da się z dużego ogrodu zrobić małego, a tym bardziej nie tylko bukszpanowego, to jest możliwe w małym ogrodzie, chętnie za murem, ale niekoniecznie.

Twój ogród to całkiem inna bajka, ale takie elementy mogą w nim być I wcale nie będzie gorszy, ale przecież nie o to chodzi, gorszy czy lepszy. Nie ścigamy się przecież tutaj, po prostu inspirujemy i ciągle dążymy do ładniejszej wersji wg nas. To dobrze, przynajmniej po zmianach następuje chwila radości i dumy, że coś zrobiliśmy lepiej.

Ale jak nie polepszymy, a tylko zadbamy o swój ogród, też to będzie sukces. A to niewiele kosztuje, tylko naszą pracę no i może jakieś narzędzia najpotrzebniejsze.

Wszak pamiętam, jak ze trzy lata temu gdzieś u nas napisałam w artykule, czy na wątku Bogdy (), że ogród można mieć, mając samą trawę i jedno drzewo, aby tylko był on zadbany.

Teraz wiem, że tych słów używają inni jako swoich, niosąc je dalej, bo to moim zdaniem najprawdziwsza prawda Zawsze to wiedziałam mając w swojej historii kilka ogrodów.

Ja sie pod tym podpisuje
Mój ogrod pieknieje, widze to, choc w zakatkach wyłazi moj charakter, ale gdyby nie O. I Bukszpanowy, nie byloby tego
Urszulla 16:10, 20 lis 2013

Ciekawe rozwiązania z tymi kamyczkami
Rośliny w nich wyglądają schludnie i muszę przyznać że wtedy nie potrzeba ich tak dużo.

A czy obrzeża z kostki są układane na suchej zaprawie, żeby nie przerastały chwastami?
Gardenarium 16:12, 20 lis 2013

Obrzeża są układane na zaprawie lekko wilgotnej. Inaczej nie dałoby się ich ustabilizować. W szparach jeszcze nic nie ma, może nawet i tak zostanie ?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies