Skoro od róż się zaczęło to przesyłam moja Pierwszą
(Climbing Iceberg)
I zapraszam do siebie choćby na momencik, to już nie to samo co metr nagrzanego balkonu ale mam nadzieję, że pomysłów na tym pierwszym kawałeczku ziemi 4x6 będzie równie dużo
Te maki obłędne! U siebie też mam w zbożu. Tylko kilka, zdjęcia u mnie. Twoje to zupełnie inna bajka.
Danusiu, czy masz jakieś skojarzenia do tematu: podsadzić wielopniowego dojrzałego lilaka na trawniku czymś? Czym - jeśli nie bukszpanem i nie hostami? Dookoła rabaty bylinowe. Jakie kwiecie jest ładne prawie zawsze (oczywiście poza zimą) i wytrzyma pod nim (słońce jest). Czy żurawka da radę pod względem wilgoci?
Danusiu co poleciłabyś na przedpłocie bardziej wiśnię osobliwą czy tulipanowca - podobają mi się obydwa. Mam chyba podobnie jak Ty hidcotową (uwielbiam ją ale nie mogę aż tak zabudować płotu jak u Ciebie ) - rano słoneczko od samej ziemi a później na ziemi cień od płotu a nad nim słońce pełne. Płot jest wolnostojący nie zasłonięty niczym Jakbym chciała szpaler to jakie odstępy muszą mieć między sobą?
nie mogę się napatrzeć na te zdjęcia, choć oglądałam je z tysiąc razy wiosną ...
macham z Wilczej
Można, miałam nawet masę gości czasem nawet w maju, dziewczynki i chłopcy Kasi z koleżankami kapali się nawet.
A ja się moczyłam w upały, ale w zeszłym roku. W tym nie było potrzeby, Na czas moczenia trzeba wyłączyć pompę, dla bezpieczeństwa.
Żurawka nie da rady, ostatnio lilaka podsadzałam z Hanią, pomoc przyjacielska - trzmieliną Em.Gold, obok są róże galijskie i okrywowe, lawenda, santolina i ...winorośl. A i jeszcze szałwie som i bodziszki. I hortensje. Może bodziszek korzeniasty? Albo inny bodziszek. Jednak stawiam na trzmielinę, jak już się zakorzeni ostra susza jej nie przeszkadza. No i jest zimozielona.