Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część II » Edycja postu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Donia72 21:58, 11 cze 2014

Danusiu, dziękuję
Ozz 22:52, 11 cze 2014

Danusiu dziękuję za pomoc.

Skoro od róż się zaczęło to przesyłam moja Pierwszą
(Climbing Iceberg)

I zapraszam do siebie choćby na momencik, to już nie to samo co metr nagrzanego balkonu ale mam nadzieję, że pomysłów na tym pierwszym kawałeczku ziemi 4x6 będzie równie dużo
Pawlus 22:53, 11 cze 2014

Ach te Twoje róże Danusiu. Chyba kupię sobie jakieś polecane przez Ciebie odmiany, bo z moimi ciągle coś nie tak.
Te maki obłędne! U siebie też mam w zbożu. Tylko kilka, zdjęcia u mnie. Twoje to zupełnie inna bajka.
Sebek 23:14, 11 cze 2014

Gardenarium napisał(a)

Ojjj przydałyby mi się teraz takie dysze na moje plecki Bo spieklem się dziś jak indyk na święto dziękczynienia...
Pszczelarnia 09:24, 12 cze 2014

Danusiu, czy masz jakieś skojarzenia do tematu: podsadzić wielopniowego dojrzałego lilaka na trawniku czymś? Czym - jeśli nie bukszpanem i nie hostami? Dookoła rabaty bylinowe. Jakie kwiecie jest ładne prawie zawsze (oczywiście poza zimą) i wytrzyma pod nim (słońce jest). Czy żurawka da radę pod względem wilgoci?
Nulka 10:26, 12 cze 2014

Danusiu co poleciłabyś na przedpłocie bardziej wiśnię osobliwą czy tulipanowca - podobają mi się obydwa. Mam chyba podobnie jak Ty hidcotową (uwielbiam ją ale nie mogę aż tak zabudować płotu jak u Ciebie ) - rano słoneczko od samej ziemi a później na ziemi cień od płotu a nad nim słońce pełne. Płot jest wolnostojący nie zasłonięty niczym Jakbym chciała szpaler to jakie odstępy muszą mieć między sobą?
WilczaGora 10:57, 12 cze 2014

Gardenarium napisał(a)
Inspiracje płynące z natury

Wiosna

uwielbiam to zestawienie kolorów i podziwiam wspaniałą kompozycję
nie mogę się napatrzeć na te zdjęcia, choć oglądałam je z tysiąc razy wiosną ...
macham z Wilczej
Agatan24 11:24, 12 cze 2014

Danusiu zerkniesz do mnie jak będziesz mieć chwilkę czasu.
P.S. Coś się dzieje z moimi hortensjami.

Pozdrawiam.
Gardenarium 12:37, 12 cze 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Danuś, czy w Twoim stawie można się schłodzić?

Można, miałam nawet masę gości czasem nawet w maju, dziewczynki i chłopcy Kasi z koleżankami kapali się nawet.
A ja się moczyłam w upały, ale w zeszłym roku. W tym nie było potrzeby, Na czas moczenia trzeba wyłączyć pompę, dla bezpieczeństwa.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:40, 12 cze 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, czy masz jakieś skojarzenia do tematu: podsadzić wielopniowego dojrzałego lilaka na trawniku czymś? Czym - jeśli nie bukszpanem i nie hostami? Dookoła rabaty bylinowe. Jakie kwiecie jest ładne prawie zawsze (oczywiście poza zimą) i wytrzyma pod nim (słońce jest). Czy żurawka da radę pod względem wilgoci?

Żurawka nie da rady, ostatnio lilaka podsadzałam z Hanią, pomoc przyjacielska - trzmieliną Em.Gold, obok są róże galijskie i okrywowe, lawenda, santolina i ...winorośl. A i jeszcze szałwie som i bodziszki. I hortensje. Może bodziszek korzeniasty? Albo inny bodziszek. Jednak stawiam na trzmielinę, jak już się zakorzeni ostra susza jej nie przeszkadza. No i jest zimozielona.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies